Veilig

 Angst is een slechte raadgever en het tegenovergestelde van rust. Angst is een kwelling en wanneer je bang bent en denkt dat het gevaar op de loer ligt, is het een hele klus om rustig te blijven.

Dat is geen schande. Geen mens is er iedere keer tegen bestand en Mijn kinderen hebben allemaal hun eigen zwaktes. Maar je hoeft de strijd niet alleen te leveren, want er is een plaats waar je veilig bent.

Waar kun je dan naar toe gaan om je tegen de angst te wapenen en wat kun je doen om je er niet door te laten koeioneren? Wat doe je als de vloedgolf van angst en onzekerheid je hart doet vrezen?

De Here is een sterke toren, zijn naam is kracht. De rechtvaardige zal bij Hem zijn toevlucht zoeken en veilig zijn.
Spreuken 18:10

Mijn burcht staat voor je klaar. Ren naar Mijn vesting. Roep Mijn naam aan en weet jezelf weer omringd door Mijn sterke armen. De muren van Mijn aanwezigheid zijn dik en ondoordringbaar en je kunt altijd door de poort naar binnen. Jij wel, want jij hebt de sleutel tot Mijn aanwezigheid. Angst bezit die sleutel niet. 

Angst brult alleen maar als een hongerige leeuw maar kan verder niets doen. Die kan Mijn vesting niet binnen dringen, net zoals het duister het licht nooit kan uitdrijven. In Mijn burcht leid Ik je de rust van Mijn troonzaal binnen. Daar, waar alles een weldadige vrede uitademt en waar je veiligheid voor je ziel vindt.

Oorlogen, onrust en problemen kunnen buiten woeden; maar hier, binnen in de schuilplaats van Mijn toren, heerst Mijn volmaakte, hemelse rust die alle verstand ver te boven gaat. Geen enkel wapen van Satan kan hier binnen dringen want dit is het kasteel van Mijn aanwezigheid.

De schuilplaats van de Allerhoogste
Wie schuilt bij God, de Allerhoogste, kan rustig slapen, want de Almachtige beschermt hem. Ik getuig daarvan en zeg tegen de Here: U bent mijn toevlucht, bij U ben ik veilig en geborgen. U bent mijn God en ik vertrouw alleen op U. -Psalm 91:1,2

Waar is de “schuilplaats van de Allerhoogste”? Die wordt gevonden in intieme gemeenschap met God. Het schuilen symboliseert Gods bescherming. Wanneer je in nauwe persoonlijke gemeenschap met God leeft, verblijf je als het ware onder Zijn schaduw, onder Zijn bescherming. Dat is een belofte, maar die komt wel met een voorwaarde: je moet dicht bij Hem blijven. Je moet naar Hem toegaan en bij Hem schuilen. Dat doe je door Zijn Woord te lezen, door je geregeld bij Hem terug te trekken en door je best te doen Hem te volgen.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier