De juwelier

Stel je eens voor dat je in een juwelierswinkel loopt. Wat een prachtige juwelen in de vitrines! Schitterende kettingen, ringen en armbanden. Kostbaar en gemaakt van het zuiverste goud, van schitterend zilver en de mooiste edelstenen.

Als jij die toch eens kon kopen! Maar alles wat jij bezit zijn wat groezelige, oude muntjes die je in je zakken vindt. Lachwekkend gewoon. Daar koop je nog niet eens het pakpapier van de kleinste ring in de winkel voor.

Opeens pakt de eigenaar van de winkel een van de mooiste ringen uit de winkel en plaatst die aan je vinger en zegt dat je die kunt meenemen.

Je kijkt hem verbaasd aan en stamelt dat je dat nooit kunt betalen. “Jawel,” zegt hij… “Je hebt die muntjes toch? Dat is meer dan genoeg!” Een vreemd verhaal?

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? In de wereld kan dat inderdaad niet. Maar Ik zie alles heel anders. Ik heb de wereld overwonnen, hanteer een andere maatstaf en Mijn wegen en gedachten zijn veel hoger dan die van jou. Die prachtige juwelen zijn de kostbare levenslessen en de rijke ervaringen die je dichter tot Mij brengen. De groezelige en verwerpelijke vieze muntjes zijn de gevechten, de tegenslagen en de strijd die je meemaakt waardoor je leert en groeit. Het geeft je de ervaring en kennis over Mijn kracht en liefde.

Ik ben de eigenaar van de juwelierszaak en het is Mijn verlangen om je te omringen met Mijn hemelse rijkdommen. Maar je kunt ze alleen verkrijgen door strijd, gevechten en tegenspoed. Dat is de munteenheid waar je Mijn juwelen mee kunt kopen.

Het zijn maar kleine dingen…

 Je kunt je ogen niet sluiten voor deze wereld en voor de verontrustende dingen die er in gebeuren. Ook jij wordt dagelijks blootgesteld aan haar oppervlakkigheid en niet-geestelijke houding, want de wereld is overal om je heen en jij leeft in deze wereld.

Maar je hoeft er geen deel van te zijn. Jij bent geen kind van deze wereld, maar een kind van Mijn hemelse koninkrijk.

Daarom moet je jezelf voortdurend schoon wassen van de negatieve invloeden die op je afkomen. Dat doe je door Mijn Woord in je op te nemen. Luister naar Mijn Woord, bestudeer het en laat je erdoor verfrissen. Het is Satans hoop om je in een hoek te drijven en je uiteindelijk te overwinnen door je relatie met Mij te verstoren. En dat doet hij niet met groot vertoon van macht, want dan zou je zijn invloed direct herkennen en naar Mij uitroepen. Hij werkt doorgaans in het geheim en in stilte, door een voortdurende stroom van kleine, negatieve invloeden vanuit de wereld op je af te sturen. Zo schaaft hij hier een beetje van je geloof weg en daar wat meer. Een beetje ongeloof, een kleine twijfel… een kleine angst waar je niet met Mij over wilt praten… En langzaam dooft het vuur van je overtuiging. Het is zijn hoop dat je zijn gemene tronie niet herkent en niet tegen hem optreedt. Uiteindelijk trek je de verkeerde conclusies en neem je de oppervlakkige houding van een ongelovige wereld aan, waar Mijn aanwezigheid niet gewenst wordt.

Daarom moet je jezelf schoonhouden in de Geest. Mijn Woorden zijn leven gevend water. Ze verschonen je geest en voeden je hart. Mijn Woord leeft en heeft bovennatuurlijke kracht. Voed je er dus dagelijks mee.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier