Niet storen?

Soms zijn we het even goed zat. Alles doet pijn en we zouden het liefst een bordje aan de deur hangen, waarop staat: “Niet Storen!” Maar dat is niet echt de oplossing. We kunnen nu eenmaal niet verhelpen dat we geconfronteerd worden met moeilijke situaties en spanningen. Toch leert de Bijbel ons dat we voortdurend in een atmosfeer van vrede en geluk kunnen verblijven als we op Gods trein stappen.

“Degenen die op Hem vertrouwen, die vaak hun gedachten aan de HERE wijden, zal Hij in volkomen vrede laten leven!”
Jesaja 26:3

Als wij ons tot Jezus richten zal Hij ons de rust geven die wij zoeken. Zo gauw wij Hem zoeken in gebed, Zijn woord lezen of zelfs maar aan Hem denken, vloeit er geestelijke vrede binnen. In een andere bijbelpassage staat geschreven:

“Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw problemen en verlangens en vergeet vooral niet Hem te danken voor alles wat Hij doet. Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent.”
Filippenzen 4:6-7

Toegegeven, het is niet altijd even makkelijk om kalm te blijven en je hoofd boven water te houden. Maar toch kun je in die voortdurende rust van God leven. Jezus is de Vredevorst, die zegt:

 

 

“Mijn vrede laat Ik bij u achter. Die vrede is heel anders dan die van de wereld. Wees dus nooit meer bang of ongerust.”
Johannes 14:27

Als je dus in de verleiding komt om dat “Niet Storen” bordje om je nek te hangen, vergeet dan niet dat Jezus je iets veel beters kan geven. Diepe, blijvende vrede. Je moet er even de tijd voor nemen, je bij Hem terugtrekken en er om vragen. Succes gegarandeerd.

Een woord van Jezus:

Het lijkt weleens alsof je leven een klein kamertje is zonder raampjes. Alles schijnt op je af te komen en je voelt je ingesloten. Maar toch kun je een raampje maken en er door ontsnappen en dat doe je door Mijn Woord. Als je het Woord leest en er over nadenkt en Mijn beloften gelooft dan maak je een raam in de geest, een opening naar een prachtige wereld. Spanning verdwijnt voor de warme zon van Mijn liefde. Als een zachte en verfrissende wind zal Mijn Geest je gedachten laten opklaren en je kunt je dorst lessen aan de kristalheldere stromen van waarheid en wijsheid. Je wordt opnieuw geïnspireerd en kijkt fris tegen alles aan. Je bekijkt de dingen vanuit een hemels perspectief en opeens zit je weer boordevol energie omdat je nieuwe mogelijkheden ziet die eerst verborgen waren. Je ziet het weer zitten en voelt je niet langer geketend aan je problemen. Dan leef je met hartstocht en vreugde. “Wat Ik gezegd heb, is zowel geest als leven.” -Johannes 6:63

Wanneer je voelt dat je vastloopt kun je kracht uit Mijn Woorden putten. “Mijn Woorden maken je vrij.”
-Johannes 8:31-32

Reacties

  1. De vreugde des Heren is mijn kracht!
    Ga bij Jezus zitten, lees Zijn woord en put daaruit kracht.
    Wees stil en luister naar wat Hij je wil zeggen.
    Laat je leiden door de Heilige Geest.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier