Geen zorgen

Het leven is heel wat belangrijker dan het eten dat je in je mond stopt of de kleren waarmee je jezelf bekleedt. Kijk toch eens naar de vogels, zo vrij en onbezorgd. Die zitten niet vast aan een werkschema, maar voelen zich vrij in de liefdevolle zorg van God. En jij? Ben jij niet veel belangrijker dan de vogeltjes?

Ben je ooit in staat geweest om jezelf ook maar een millimeter langer te maken in je verwoede pogingen voor de spiegel? En in plaats van je zo bezig te houden met de laatste mode zou ik je willen voorstellen om eens naar buiten te gaan en te kijken naar de bloemen en de planten. Die rennen niet om de haverklap naar de winkel om hun klerenkasten wat bij te vullen.

Zie je hun kleuren en dat prachtige ontwerp? De tien best geklede mannen en vrouwen van deze wereld zien er maar belabberd uit vergeleken bij die prachtige flora.

Als God zoveel aandacht schenkt aan zelfs maar het kleinste bloemetje ergens ver weg in een afgelegen gebied dat de meeste mensen nog nooit gezien hebben, kun je je dan voorstellen dat God ook jou ziet staan.

En dat je belangrijk voor Hem bent en dat Hij Zijn best voor je zal doen? Wat ik probeer te doen is je gerust te stellen. Ik wil dat je je ontspant en je niet overgeeft aan die slopende stress, want anders kun je Gods liefde niet goed ontvangen en ben je niet klaar voor Hem.

Mensen die God niet kennen, of erger nog, die niets met Hem te maken willen hebben, maken zich druk over van alles en nog wat. Maar jij kent God. Jij weet hoe Hij werkt en wat Hij wil doen.

Vul je leven toch met Zijn realiteit, plannen en bescherming. Maak je dus geen zorgen dat je niet overal de beste in bent of alles weet en hebt. Je hoort bij God. Dat is genoeg. Je kent Hem en hebt Zijn rijkdom en liefde.

En wat er morgen gaat gebeuren is nog niet belangrijk. God staat daar al op je te wachten.

Bewerking van MattheĆ¼s 6:25-34

Download PDF

Reacties

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier