Alles in Mijn hand

Woorden van Jezus

Heb Ik niet beloofd dat Ik bij je ben en je nooit zal verlaten?

Ik bied je het leven, een overvloedig leven vol hoop, geloof en liefde, en daar horen angst en zorgen niet bij. Waarom ben je dan soms toch zo onzeker en angstig? Denk daar eens goed over na, want in wezen zijn het niet zo zeer al de negatieve gebeurtenissen en schijnbaar hopeloze situaties die je angst inboezemen, maar zijn het al die gedachtes die je over die gebeurtenissen binnen laat.

Dat komt doordat je als mens voortdurend bezig bent om alles in je leven onder controle te houden, en er voor te zorgen dat alles verloopt zoals je denkt dat het zou moeten gaan. Maar door dat te doen ben je voortdurend bezig met gedachten over de dingen die je juist niet wilt en stop je je hoofd er vol mee. Als je niet uitkijkt groeien die gedachten dan snel uit tot een groep grommende, hongerige wolven die steeds dichterbij komen.

Juist doordat je zo druk bezig bent om het kwaad zelf uit je leven te weren vergeet je dat Ik over je waak, dat Ik je zie, en Ik de leiding heb over je leven. Je hoeft te problemen niet te ontkennen, maar je zou je focus moeten verleggen en naar Mij moeten opkijken zodat je kunt rusten in Mijn aanwezigheid.

Durf je wel te rusten in de wetenschap dat Ik je God ben? Neem je wel de tijd om aan Mijn voeten te zitten zodat Mijn Geest jouw vrees kan wegnemen en Ik je kan vervullen met de rust die Ik je zo graag geven wil? Als je je hart overgeeft aan gevoelens van angst, spijt, haat of wroeging groeien ze snel op als onkruid dat de prachtige tuin van je hart schade berokkent.

Zing je geen liederen over het feit dat Ik de hele wereld in Mijn handen houd? Ik ben toch de Heer? Dan ben Ik dat ook over je omstandigheden. Ook al gaat het je verstand soms te boven en begrijp je niet wat er om je heen gebeurt, toch vraag Ik van je om je nederig en in vertrouwen over te geven aan Mijn machtige hand. Je verheugen in moeilijke omstandigheden is geen natuurlijke, menselijke reactie, maar dat is de weg van het geloof die altijd naar Mijn hart toe leidt.

In Mij heb je alles wat je nodig hebt. Dat geldt voor dit huidige leven, maar ook voor het leven dat nog moet komen. Laat de wereld met haar ongeloof en twijfels je verlangen naar Mij dus niet verbrijzelen of je wegtrekken van je aandacht op Mij en de zekerheid van Mijn Woord.

Het is een uitdaging en dat lukt je niet zomaar, maar met Mijn hulp is dat zeker te doen. Het is de bedoeling dat je Mij in alles leert zien en dat je je ogen op Mij gericht blijft houden, ongeacht wat er om je heen gebeurt. Als Ik het centrum van je leven ben zul je leren om alles in je leven vanuit Mijn perspectief te bekijken en wordt de vrede van God een realiteit waar je niet meer zonder kunt.

 

 

 

 

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier