Het reddingsvest

In het boek “Finding your way” doet Gary LaFerla verslag van een buitengewone gebeurtenis tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Derde Officier Elgin Staples werkte op het oorlogsschip USS Astoria en vocht met de Amerikaanse marine in de Stille Oceaan tegen de Japanners. Tijdens een zeeslag viel hij overboord en belandde hij gewond in het koude water. Gelukkig voor hem had hij een reddingsvest aan. Vier uur later werd hij door een andere Amerikaanse boot opgepikt en weer naar de USS Astoria gebracht.Helaas was de USS Astoria zo beschadigd door de gevechten dat de boot nog geen uur nadat Elgin Staples weer was teruggebracht naar de boot, begon te zinken.

Elgin had hetzelfde reddingsvest nog steeds aan en lag even later wederom in het koude water. Opnieuw bleef hij in leven door het reddingsvest en opnieuw werd hij uiteindelijk gered, na vele uren rondgedobberd te hebben op de Stille Oceaan.

Terwijl hij dankbaar naar het reddingsvest keek dat hem nu al twee keer had gered viel zijn oog op een soort code die er aan bevestigd was. Het reddingsvest was gemaakt door het bedrijf Firestone, het bedrijf waar zijn moeder als controleuse voor werkte, maar wat de code betekende was hem onduidelijk. Dat moest hij zijn moeder later zeker eens vragen. En dat deed hij toen hij een paar maanden later met verlof was.

“Dat is mijn code, zoon. Dat vest heb ik goedgekeurd!”

“Natuurlijk weet ik wat die code betekent, zoon,” zei ze. “Omdat onze spullen gebruikt worden voor het leger vindt de directie van Firestone het uitermate belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid dragen en ons allemaal betrokken voelen bij de oorlog. Daarom heeft iedereen die bij ons op Firestone werkt een unieke persoonlijke code. Voordat de materialen naar het leger worden verstuurd wordt elk product door een controleur onderzocht op zijn betrouwbaarheid en op fouten. Als zo’n artikel goed wordt bevonden, bevestigt de controleur er zijn persoonlijke, unieke code aan, zodat iedereen kan weten wie er uiteindelijk verantwoordelijk is voor het product.”

Elgin kon zich de code die hij op zijn reddingsvest had gevonden nog goed herinneren en vertelde die aan zijn moeder.

Het was even stil en toen begon de moeder te huilen.

Wat een wonder van een liefhebbende, hemelse Vader.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier