Hoe een 8-jarige God ziet

Danny Dutton

Geschreven door een 8-jarig kind voor zijn huiswerkopdracht. De opdracht was “Hoe zie ik God?” Ik vraag me af of ik het veel beter zou kunnen doen dan dit kereltje.

Een van Gods belangrijkste taken is het maken van mensen. Hij zorgt ervoor dat de mensen die sterven, steeds weer worden vervangen. Dat moet want dan zullen er altijd genoeg mensen zijn om voor de dingen op aarde te zorgen.

God maakt geen volwassenen. Hij maakt alleen baby’s. Ik denk dat dat is omdat die kleiner zijn en dus gemakkelijker te maken. Op die manier hoeft Hij zijn waardevolle tijd niet te gebruiken om ze te leren praten en lopen, want dat kan Hij gewoon aan moeders en vaders overlaten.

Gods tweede belangrijkste taak is het luisteren naar gebeden. En er zijn zo verschrikkelijk veel gebeden waar Hij naar moet luisteren, dat het haast niet te begrijpen is hoe Hij dat doet. Er zijn namelijk een hoop mensen, zoals de dominee, die de hele dag door bidden en niet alleen voor het slapen gaan. Dat moet best wel moeilijk zijn voor God, want Hij heeft daardoor waarschijnlijk nooit tijd om naar de tv te kijken.

God hoort alles en dat lijkt mij ook niet echt gemakkelijk. Er is heel veel lawaai voor God, maar misschien heeft Hij een manier bedacht om het geluid uit te zetten. En stel je voor, niet alleen hoort Hij alles, maar Hij ziet ook alles wat er gebeurt. Dus is het maar beter om Hem niets steeds aan Zijn hoofd te zeuren over iets dat je graag wilt hebben, zeker niet als Papa en Mama al gezegd hebben dat iets niet goed voor me is.

Er schijnen ook mensen te zijn die niet in God geloven. Dat zijn atheïsten. Ik vind dat maar raar, maar die heb ik nog nooit ontmoet en ik denk dan ook dat die er in onze stad niet zijn. In ieder geval zitten er bij ons in de kerk geen atheïsten, denk ik.

Jezus is Gods Zoon. Hij deed al het zware werk hier op aarde, zoals wandelen op het water en het verrichten van wonderen. Hij probeerde iedereen te leren over Zijn Vader, zelfs de mensen die niet over God wilden horen. Dat was echt heel naar, want die werden het beu om Hem te horen prediken en dus kruisigden ze hem. Maar dat zat ze niet glad, want drie dagen later stond Hij weer op uit het graf. Dat zal die slechte mensen wel een hartverlamming gegeven hebben. Stel je voor, toen stond Hij opeens weer voor hun neus.

Maar het bijzondere was dat Hij niet eens heel erg boos op ze was. Jezus was goed en vriendelijk, net als Zijn vader. Toen Hij nog aan het kruis hing vertelde Hij God dat die mensen niet eens doorhadden wat ze aan het doen waren en vroeg Hij aan God om ze te vergeven. Stel je dat eens voor? En God zei toen: Ok. Ik weet niet of ik dat zou kunnen.

Maar toen zei God dat het mooi geweest was, en dat Jezus weer naar de hemel mocht gaan en niet meer op pad hoefde te gaan. En dat deed Jezus natuurlijk. Nu helpt Hij Zijn vader door te luisteren naar onze gebeden en ziet Hij de dingen die belangrijk zijn voor God. Hij is een soort secretaris, alleen veel belangrijker.

Het fijne is dat je altijd met Hem kunt praten. Het is ook goed om samen met anderen te zijn die met Hem willen praten. Het maakt God blij als je dat doet. Je moet dan ook niet vergeten om naar de kerk te gaan of dat overslaan omdat je iets wil doen waarvan je denkt dat het leuker is, zoals naar het strand gaan. Dit is fout. En trouwens, de zon is toch niet warm genoeg in de morgen, dus je kunt het best allebei doen.

Als je niet in God gelooft, ben je niet alleen een atheïst, maar dan ben je ook erg eenzaam. Want als je God niet wil is Hij ook niet bij je. Het is juist goed om te weten dat Hij bij je is. Soms als je bang bent, of in het donker, of wanneer je niet kunt zwemmen en je door grote kinderen in het diepe water wordt gegooid. Ik ben maar wat blij dat God bij me is.

Maar, ik moet nog leren niet alleen maar te denken aan wat God voor me kan doen, maar het is belangrijk om God blij te maken. Dat vind ik best wel moeilijk.

En dit is wat ik weet over God.

Reacties

  1. Deze heb ik eveneens gekopieerd. Lijkt me best nuttig om moderne ‘christelijke heidenen’ even naar de essentie te verwijzen, voor zover ze dat nog aankunnen.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier