De plaats waar je beter weg kunt blijven

Door Claudine Zap, The Sideshow,

Het klinkt als iets uit een griezelfilm, maar er zijn Italiaanse wetenschappers die beweren dat ze de poort naar de hel hebben ontdekt, compleet met rook en giftige dampen.

De wetenschappers kwamen op de proppen met hun rapport over hun vondst bij de ruïnes van Pluto (Plutonium in latijn) op een archeologische bijeenkomst die gehouden werd in Turkije, maart 2013, en is daarna openbaar gemaakt door Discovery News.

Het onderzoeksteam werd geleid door Francesco D’Andria, professor in de klassieke archeologie van de universiteit van Salento in Lecce in Italië. D’Andria vertelde aan Discovery News dat hij oude, mythologische geschriften gebruikte om de legendarische poort naar de onderwereld te ontdekken.

“Wij vonden de plaats na langdurige bestudering van oude geschriften. We konden een weg naar een thermische bron reconstrueren waardoor we onze ontdekking deden.”

Geleerden uit de oudheid zoals Cicero en de Griekse geograaf Strabo schreven ook over de poort van de hel en plaatsten deze in Turkije, maar niemand heeft daar ooit iets kunnen vinden.

“De poort van Pluto,” zoals deze plaats beschreven staat, is ook te vinden in de Princeton Encyclopedie van oudheidkundige en klassieke gebieden.

De plaats wordt beschreven als een gapende opening in de heuvels, omringd door een muur van haast ondoordringbare mist die zo giftig was dat ieder levend wezen dat er mee in aanraking kwam meteen stierf.

Strabo (64 v. Chr. tot 24 v. Chr.) schreef: “Deze plaats is zo vol met damp en haast ondoordringbare mist dat je de grond onder je voeten niet eens kunt zien. Ieder dier dat zich er binnen waagt sterft vrijwel direct.”

Deze gapende opening in de aardkorst is vandaag de dag nog steeds even slecht voor je gezondheid. D’Andria zegt daarover: “We konden de dodelijke eigenschappen duidelijk waarnemen toen we er in de buurt onderzoek deden. Verschillende vogels die rondvlogen overleefden het niet toen ze te dicht bij de walm van kooldioxide vlogen.

D’Andria is nu bezig om een digitale versie te maken van het gebied.

Post-Script Koos Stenger

Dat klinkt als een plaats waar je beter weg kunt blijven. Of het daadwerkelijk de poort naar de onderwereld is valt natuurlijk nog te bezien. Het staat vast dat er plaatsen zijn waar je liever niet terecht komt. In het boek Openbaringen staat beschreven dat Jezus de sleutels bezit van de bodemloze put, waar Hij Satan uiteindelijk in zal werpen, samen met de Antichrist en al die mensen die Satan liefhebben en gediend hebben. Jezus geeft leven en zei: Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft. Johannes 3:16

Een ding is zeker, daar bij Jezus in de Hemel is het heel wat beter toeven dan in de Poort van Pluto.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier