Wat het Woord doet

De hemel en de aarde zullen verdwijnen, maar mijn woorden zeker niet.
– Mattheüs 24:35

Het laatste woord van de Heer is nooit gesproken. Zijn woorden staan in spreuken, in wetten, in doctrines, in troostrijke overpeinzingen, in liederen, in gedichten en zij vergaan nooit. Nadat ze al zoveel eeuwen gebruikt zijn blijven ze nog net zo vers en onuitputtelijk als altijd.

Lang geleden beschreef Priscilla Howe het Woord van God als het Boek waar de gedachtegang van God, de staat van de mens, de weg naar de redding, de ondergang van zondaars en het geluk van gelovigen in worden beschreven. De doctrines zijn heilig, de leefregels die erin staan zijn bindend, de verhalen zijn waar en de beslissingen zijn onveranderlijk.

Hoe kan het woord dan wegglippen uit de greep van de mens?
Dat zou nooit mogen gebeuren.

 

Lees het om wijzer te worden, geloof het om veilig te zijn en breng het in praktijk om zuiver te kunnen leven.
Het bevat licht om je te begeleiden, voedsel om je te sterken en troost om je op te beuren. Het is de landkaart van de reiziger, de staf van de pelgrim, het zwaard van de soldaat en het handvest van de Christen. Het paradijs wordt erdoor hersteld, het opent de hemel, de leugens van de hel worden ontmaskerd en de hellepoort wordt er door omver geworpen.

Christus is gekomen met het doel ons te helpen, het woord is ontworpen om ons tegemoet te komen, en de heerlijkheid van God is de gelukkige afloop. Ons verstand moet er vol van zijn, ons hart moet erdoor beheerd worden, onze voeten moeten erdoor geleid worden.

Neem er dus de tijd voor. Lees het zorgvuldig en gebedsvol. Het is een diamantmijn vol kostbaarheden, een paradijs van glorie en een rivier van genoegens.
Het wordt je tijdens je leven gegeven, het zal tijdens het oordeel gebruikt worden en we zullen het voor eeuwig onthouden. Het is dan ook een grote verantwoordelijkheid. Het Woord zal de vlijtige student belonen, maar zal iedereen die er geringschattend op neerkijkt en het bespot uiteindelijk veroordelen.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier