Slechts een zaaier

Johannes (de Doper) heeft geen wonderen gedaan. Maar alles wat hij over deze Jezus zei, is waar gebleken.
-Johannes 10:41

Misschien ben je wel ontevreden over jezelf. Je bent geen licht in de duisternis, je bezit geen opvallende gaven en niemand heeft ooit je geweldige talent voor het een of ander ontdekt. Middelmatig, dat is zo ongeveer de beschrijving die je jezelf zou kunnen geven. Je dagen blinken uit door eenzijdigheid en gebrek aan kleur. Maar misschien is het toch net even anders en leid je eigenlijk een geweldig leven.

Johannes de Doper deed geen wonderen, maar Jezus zei over hem dat er geen grotere was dan hij. De grootste taak die Johannes had, was getuigenis geven over het Licht. Dat kan ook onze taak zijn. Johannes stelde zich er tevreden mee, slechts een stem in de wildernis te zijn als hij daardoor de mensen aan Jezus kon laten denken. Bereid zijn slechts een stem te zijn, gehoord te worden maar niet gezien; een spiegel waar bijna niemand in kijkt, omdat hij de oogverblindende schoonheid van de zon weerspiegelt, een verfrissende wind die aan komt waaien vlak voor het aanbreken van de dageraad, die roept: “De dag begint! Het daglicht komt eraan!” en dan weer afneemt.

Doe alles met de wetenschap dat God je ziet. Als je samenleeft met onsympathieke lieden, verover hun harten dan door liefde. Heb je een enorme fout begaan in je leven? Laat de rest van je leven dan niet bederven door schuldgevoelens, maar sluit het geheim in je hart, deel het met Jezus, en word er sterker en zachter door.

We doen meer goede dingen dan we ons bewust zijn; we zaaien, beginnen een stroom van goede dingen, hoe klein ook. We geven goede gedachten over Jezus aan anderen door, waardoor ze op een dag wellicht zullen zeggen dat ze meer aan God zijn gaan denken.

Wat mij betreft, voor mij is het niet erg als er na mijn dood geen enorme gedenksteen voor me wordt opgericht als er maar een paar simpele zielen zijn die bij elkaar komen, die dan over me kunnen zeggen: “Hij was een goed mens; wonderen heeft hij nooit gedaan, maar hij sprak woorden over Jezus waardoor ik zelf in Hem ben gaan geloven.”
-Naar een artikel van George Matheson

“Goed,” zei de heer. “Ga de stad uit. Ga de wegen en de paden op en zoek nog meer mensen. Doe je uiterste best ze hierheen te brengen.”
-Lukas 14:23

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier