Scherven die geuren

Een man scharrelde eens door de kringloopwinkel en zag daar op een van de stoffige rekken een klein vaasje staan dat zijn aandacht trok. Daar kon hij wel wat mee en hij nam het ding mee naar de kassa. Het vaasje kostte nog geen 50 cent en tevreden stak de man het in zijn zak.

Thuisgekomen besloot hij het vaasje op te vullen met wat kostbare rozenolie en al snel werd zijn kamer gevuld met de heerlijke rozengeur die wekenlang bleef hangen.

Zelfs toen de olie verdwenen was bleef het vaasje nog geuren, want de olie was in het aardewerk gedrongen en was er een deel van geworden. Totdat hij op een dag aan het schoonmaken was, en het vaasje uit zijn handen gleed. Het was helemaal aan gruzelementen. O, wat was dat jammer.

Maar wat was dat? Bijna direct verspreidde zich die heerlijke geur van de rozenolie weer door de kamer, een geur die verborgen had gezeten in het vaasje maar er weer uit kwam nu het gebroken was.

 

En dat geldt ook voor ons. Als grauwe, vaak waardeloos lijkende vaasjes worden we in een of andere verlopen tweederangs omgeving door Jezus op de kop getikt en gaat Hij met ons aan het werk. Door ons diepe samenzijn met Hem worden we vervuld met Zijn hemelse elixer, een parfum dat leven schenkt aan alles en iedereen die er mee in aanraking komt. Als we ons dicht tegen Jezus aanvlijen zal zijn parfum tot in de poriën van ons diepste wezen doordringen en brengen we een hemelse geur voort zonder dat we daar iets voor hoeven te doen. Ook op die momenten dat deze wereld ons hart lijkt te breken, blijven we de geur van de hemel verspreiden door Jezus, de rots waarop wij staan.

De Apostel Johannes, de discipel van wie Jezus hield, legde zijn hoofd op de borst van Jezus en werd vervuld met de tedere liefde van Jezus. De resultaten konden niet uitblijven want hij schreef een van de belangrijkste Bijbelboeken, het Evangelie van Johannes, dat meer nog dan enig ander Bijbelboek de liefde van Jezus zo helder beschrijft.

“De Joodse leiders waren verbaasd dat Petrus en Johannes zich zo vrijmoedig verdedigden, hoewel zij toch mensen zonder opleiding waren. Toen herinnerden zij zich dat zij allebei veel met Jezus waren omgegaan.” (Handelingen 4:13)

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier