Rust in de hemelse plaatsen

God heeft ons levend gemaakt en ons nu samen met Jezus een plaats in de hemel gegeven. Wij zijn daar ín Jezus Christus.
Efeziërs 2:6

Wat een geweldige belofte dat wij vandaag al met Jezus in de hemelse plaatsen mogen zitten. Dat is een stille, verfrissende plaats, waar wij rust en vrede vinden en direct met Jezus kunnen communiceren. Daar voelen wij Zijn troostrijke hand die rust op onze onstuimige en verwarde harten. Dat is uiteindelijk Gods bedoeling, maar weinig mensen maken gebruik van deze belofte. Stil zitten terwijl er zoveel te doen is? Voor de meesten onder ons is dat in deze wereld, zo vol beroering en verwarring, niet eenvoudig.

Een kort bezoekje aan de hemelse gewesten, misschien een uurtje op zondag of als het water ons door de een of andere moeilijkheid tot de lippen stijgt, behoort wellicht nog tot de mogelijkheden, maar om daar nu elke dag serieus werk van te maken gaat voor velen toch te ver.

Maar wat is er nu echt belangrijk en welke activiteiten dragen daadwerkelijk bij aan een zinvolle invulling van ons dagelijks leven?

Een stille, rustige geest is bij het goed uitvoeren van onze plichten van onschatbare waarde en niets belemmert de werking van de verborgen geestelijke kracht zo erg als een gejaagde en onrustige geest.

Een geest die terugvalt op de arm van het menselijk kunnen en inzicht, komt uiteindelijk altijd bedrogen uit.
Gods kracht is de enige kracht die echt succes brengt. Als we de stap naar Zijn tempel overslaan hebben we niet de kracht om onrust en bezorgdheid effectief uit ons leven te bannen.

Een bezoek aan de hemelse plaatsen doet wonderen. Er ligt een immense kracht in de stilte van de hemelse plaats. Een van de eerste kerkvaders zei eens: “Alle goede dingen komen tot de mens die weet hoe te vertrouwen en hoe te zwijgen.” Het zijn woorden vol betekenis. Als we dit ten volle konden begrijpen zou het onze levensstijl veranderen. In plaats van rusteloos te worstelen met van alles en nog wat, zouden we telkens weer de hemelse plaats opzoeken en innerlijk neerzitten voor de Heer. Als we dat doen stroomt de goddelijke kracht van Zijn Geest bij ons binnen en dan, terwijl wij niets anders doen dan in ontzag, eerbied en stilte naar Jezus kijken, werkt onze hemelse Vader alles uit waar we zo naar verlangen.

Misschien zie je of voel je de werking van deze stille kracht niet altijd direct, maar je kunt er verzekerd van zijn dat Gods kracht aanwezig is, altijd werkt, en jouw hart niet over het hoofd zal zien. Het enige dat je ervoor moet doen is de hemelse plaats binnen stappen. Als jij je geest bij Jezus tot rust brengt en je laat meevoeren op de stroom van Gods kracht zal je leven gaan stralen met een innerlijke rust die je helpt in iedere storm waar je nog doorheen moet varen.

Naar een artikel van Hannah Whitall Smith

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier