Over de bergen en door de grotten

We leven niet altijd naar ons maximum vermogen. Soms blijven we hangen in een dal omdat de bergen die we verondersteld zijn te beklimmen ons vervullen met vrees. Die hellingen lijken veel te steil en geven geen enkel houvast… Nee, we kunnen maar beter in de nevelige laaglanden blijven. Hier weten we tenminste wat we hebben. Hier in het dal is het veilig en bekend. Maar zo komen we niets te weten over de geheimen van die machtige bergtoppen en de mysterieuze heuvels in de verte. Als we in onze zelfgenoegzaamheid weigeren te luisteren naar de roep van de bergen komen we nooit te weten wat we missen. De glorie die ons te wachten staat als we de moed bij elkaar zouden rapen voor de klim, de zegen die we zouden vinden als we die tocht naar de hooglanden van God toch zouden ondernemen blijft ons onbekend. Maar met God kan er niets verkeerd gaan.

Hij houdt je vast met Zijn liefdevolle hand en loopt samen met jou en de engelen langs de diepe ravijnen en duistere spelonken. Denk daarbij eens aan de onderzoekers in een ver verleden als die een duistere grot onderzochten. Ze bonden aan het begin van hun tocht buiten de grot een lang touw vast dat ze met zich mee droegen door alle donkere gangen heen en langs ingewikkelde bochten om zo altijd een weg terug te hebben naar het licht. Door alle donkere gangen en holen die wij in ons leven tegenkomen loopt ook zo’n draad; Gods Woord met al die prachtige beloften. Als we eenvoudig op God vertrouwen zullen we langs alle gevaren heen geloodst worden naar de wereld van licht. Er bestaat een antwoord op iedere vraag over het ‘waarom’ en dat is: “Vertrouw op God.”

***

Geloof dat Hij alles weet, dat Hij alles begrijpt en dat Hij alles kan goedmaken wat verkeerd gaat! Vertrouw op de uitwerking van Zijn heilzame doel; dat wat vandaag een ruïne lijkt uiteindelijk een prachtig paleis zal worden. De woestijn zal tot bloei komen en een prachtige tuin worden. Geloof maar dat God alles weet. Beetje bij beetje zul je er achter komen waarom de dingen gaan zoals ze gaan.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier