Even niets doen.

Het is niet het gewicht op onze schouders waardoor we bezwijken… Als wij bezwijken komt dat door de manier waarop we onze lasten dragen. Daar gaat de Oppepper deze week over.

***

Dokter Will Mayo die samen met zijn broer Charles de wereldberoemde Mayo kliniek heeft opgericht zei eens het volgende: “Ik heb zieken gezien voor wie we alle hoop hadden opgegeven. En dan was daar een dominee of een geestelijke die met hen bad en met hen praatte; die iets voor hen deed wat ik niet meer kon met al mijn kennis en medische inzicht.

Meer dan eens ontvlamde er iets in het hart van de zieke en vond er iets bijzonders plaats.

Er was hoop en geloof en in volledige tegenspraak met wat er medisch gezien had moeten gebeuren klom de patiënt uit dat duistere dal van zijn ziekte om het ziekenhuis uiteindelijk springlevend te verlaten.”

***

Stop. Sta even stil. Het ergste wat je kunt doen is doorploegen in je eigen kracht, terwijl je niet zeker weet of je op de juiste

weg zit. Dat was precies wat Koning Saul deed in het Oude Testament. Die dacht ook dat hij het alleen moest oplossen. Hij had geen tijd om op God te wachten en ofschoon hij zelfs zijn beste beentje voor zette, was het al snel met hem en zijn regering gedaan.

Als je God bij je werk betrekt, Hem op de voorgrond plaatst en Hem vertrouwt worden heel wat problemen opgelost zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen.

 

Kom niet meteen in actie. Geef God de tijd. Wacht een paar minuten, een paar uur, misschien zelfs een dag of een week… en vaak blijken je problemen opeens verdwenen. Wat is er gebeurd? Waar zijn die moeilijkheden gebleven?

God heeft het opgelost en dat zelfs zonder onze hulp.

Geef God een kans. Wacht op de HERE. Laat uw hart sterk zijn en krachtig door altijd op de HERE te wachten. (Psalm 27:14) Als je je terugtrekt bij God en de tijd neemt om je werk en je plannen met Hem te bespreken, neemt Hij de tijd om je problemen aan te pakken en dat op een manier waarop alleen Hij het maar kan.

Als je eerst goed kijkt voordat je over de hindernis heen probeert te springen, hoef je misschien niet eens meer te springen. Trek je even terug. Even pauze. Wat heeft de baas eigenlijk te zeggen?

Als je op de snelweg zit en er komt opeens een vreselijke mist opzetten, trap je toch zeker niet extra hard op het gaspedaal in de hoop de mist te vlug af te zijn? Als je niets meer kunt zien kun je zo mogelijk maar beter aan de kant gaan en wachten tot

je weer zicht hebt. Kalm aan… dan kom je er uiteindelijk sneller. Een mens heeft nogal eens de neiging om een oplossing te forceren. Er moeten antwoorden komen. Nu, direct!

Voor je het weet trap je met zo’n houding deuren in die nooit open hadden mogen gaan en maak je fouten waarvan je je later afvraagt hoe het ooit zover heeft kunnen komen. De Bijbel vermaant ons om stil te zijn: ‘Wees stil en weet dat Ik God ben.’ (Psalm 46:11) In de nieuwe bijbelvertaling staat het zonodig nog duidelijker: ‘Staak de strijd, en erken dat ik God ben.’ Je dag gaat er heel wat vlotter door en als je ‘s-avonds je bed in stapt kun je terugkijken op een dag vol met wonderen, een dag die meer dan de moeite waarde was.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier