Luister niet naar de wisselwachter

Satan heeft nog een vacature open staan voor de wisselwachter. Dat is een belangrijk baantje voor zijn duistere koninkrijk en dat komt doordat hij niets liever doet dan ons op het verkeerde spoor te zetten. Zo komt het geregeld voor dat wij vol enthousiasme beginnen aan een klusje voor God. Het heilige vuur brandt in ons hart en de sneltrein van God zet zich in beweging. Maar dan duikt de wisselwachter op die ons in een hele andere koers drukt, een weg waarvan hij beweert dat die veel beter is en vooral ook, een stuk gemakkelijker. Onze aandacht wordt afgeleid en andere dingen, waar we eerst niet aan dachten, stromen onze gedachten binnen en voordat we het weten zitten we op een heel ander spoor. De wisselwachter heeft zijn werk uitstekend gedaan.

Dat kan van alles zijn. Irritatie over iets of iemand, of een zorg dat iets niet goed zal aflopen. Wij geven de gedachten ruimschoots plaats en voeden ze met onze aandacht en tijd, net als onkruid dat omhoog schiet voordat we er erg in hebben. Dan is ons oorspronkelijke enthousiasme verdwenen. Maar dat spoor leidt nergens naar toe. In elk geval niet naar de plaats waar God ons wil hebben en zo besteden we heel veel tijd aan zaken die niets te maken hebben met het doel waarvoor we hier zijn.

Iets groots hoeft het niet te zijn. Het maakt de wisselwachter niet uit of het spoor waar hij ons naar toe leidt relatief onschuldig is. Waar het om gaat is dat we uit de koers zijn geraakt. Wij zijn verkeerd omgeleid.

Als we scherp in de geest zijn herkennen we deze dingen en hebben we de genade om al die afleidingen links te laten liggen. Laat de wereld maar razen met al die zogenaamde mooie en goede dingen, maar luister naar de woorden van de oude profeet die tegen de jonge profeet zei: “Kijk niet naar links of naar rechts, maar ga direct naar je doel.” (1 Koningen 13)

Vergelijk het eens met die machtige adelaar die hoog door het luchtruim scheert. Die houdt zich niet bezig met het vangen van onnozele vliegjes ergens op aarde, maar speurt de aarde nauwkeurig af op wat echt belangrijk voor hem is. Als kinderen van God behoren ook wij onze rechtmatige plaats in te nemen, en die is hoog in de hemelse sferen, dicht bij God terwijl wij net als die adelaars op zoek zijn naar wat echt belangrijk is.

Zijn wij Gods adelaars of verwarde zondaars die ons door de wisselwachter keer op keer in de luren laten leggen? Als wij Gods hulp zoeken is dat laatste nergens voor nodig.

Naar een artikel van A.B. Simpson
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier