Lege vaten

Moeilijkheden en obstakels zijn altijd weer uitdagingen, maar wel uitdagingen die God toelaat en die bedoeld zijn als gereedschap dat ons in staat te stelt om in ons geloof te groeien. Niemand zit te wachten op tegenslag en problemen en als we met zware stormen worden geconfronteerd vragen we ons dan ook net als Job vaak in verwarring af waarom God dit toestaat. Maar Gods wegen zijn onmetelijk hoger dan die van ons en Hij heeft altijd een plan. Als we naar Hem opkijken zien we de regenboog van Zijn aanwezigheid en fluistert Hij ons toe dat we er op kunnen rekenen dat we behouden aan zullen komen.

Het zou dus goed zijn als we onze uitdagingen niet ontvangen met angst, boosheid of onzekerheid, maar ze op geloof herkennen als lege vaten die God ons geeft om op te vullen met Zijn liefde en aanwezigheid, zodat we er later uit kunnen putten en er onze geestelijke dorst mee kunnen lessen. Het doel is telkens weer hetzelfde: Een echte relatie met God waardoor we durven te rusten in de overtuiging dat God er is en van ons houdt. Ons natuurlijke verlangen om alles zelf op te lossen staat ons echter weleens in de weg, want als het donker is willen we niets liever dan direct het lichtknopje indrukken zodat we alles weer kunnen zien en begrijpen.

Maar zo wordt het geloof niet gevormd. Het is dan ook een van de moeilijkste dingen om rustig in geloof te wachten als het aan het spoken is in ons leven. Wij willen iets doen. Alles in ons schreeuwt om actie. We willen in het zadel springen en de vijand met getrokken zwaard tegemoet rijden om hem uit de weg te ruimen. En soms is het ook tijd voor dergelijke actie, maar vaker wil de Heer dat we Hem de kans geven aan het werk te gaan. Zijn oplossingen zijn altijd beter.

De Psalmist schreef: “Als de Here de bouw van een huis niet zegent, is alle moeite nutteloos. Ook staat de wachter voor niets op wacht, als niet de Here de werkelijke bescherming over de stad geeft.” *

Er is Iemand die voor je bidt, die voor je in dat zadel klimt en de vijand tegemoet rijdt. “De Zoon van God is gekomen om aan de activiteiten van de duivel een einde te maken.”* Hij kan meer dan welke menselijke vriend dan ook, want Hij zit aan de rechterhand van de Vader en heeft ons lief.

Psalm 127:1
1 Johannes 3:8

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier