Kun je niet meer zingen

In 1896 sprak David Livingstone in Glasgow en werd hem gevraagd wat hem de kracht gaf om in zulke onderontwikkelde Afrikaanse gebieden te werken waar gevaar, dood en ziekte voortdurend op de loer lagen. Hij antwoordde en zei: “Wat mij de kracht heeft gegeven in al die jaren van eenzaamheid, in een gebied vol gevaar en onzekerheid, temidden van een volk wiens taal ik niet sprak? Daar is maar één antwoord mogelijk. Jezus zei: ‘En zie, Ik ben met u al de dagen, tot de voleinding van de wereld.’ Op deze woorden heb ik mijn hele leven gebouwd en nooit heeft God mij in de steek gelaten.”

***

Denk je dat de liefde je leven verlaten heeft? Heeft de vreugde haar biezen gepakt en is de zon verdwenen? Zulke gevoelens kennen wij allemaal. Wie heeft er niet, al is het maar voor even, op die kille plaats gebivakkeerd? Dat zijn de dagen waarop je er toe verleid wordt om aan alles te twijfelen en je angstig terug te trekken in de verre uithoeken van je hart.

Maar gelijk heb je niet. De realiteit is anders, want God ziet het anders.

God zegt dat je wel weer zult zingen. God belooft dat de liefde je hart andermaal zal beroeren. Woorden van vreugde en lofliederen zullen toch weer over je lippen komen. God kan het aan. Zelfs jouw menselijke falen.

Misschien heb je wel een fout gemaakt. Misschien had het beter gekund en heb je de bus naar het geluk gemist. Maar er komt een nieuwe bus. Er komt een nieuwe kans. Want God, die het verleden vergeeft en vergeet, maakt alles nieuw en met Hem ga je altijd naar de juiste eindbestemming. Het geluk dat vandaag zo ver weg lijkt staat nog steeds voor je klaar.

Je gelooft het niet? Sla het Woord er maar op na. Het gebeurde iedere keer weer met al Zijn oprechte kinderen uit een ver verleden die naar Hem uitriepen in het uur van hun nood en verwarring.

Zou jij dan de eerste zijn voor wie Hij Zijn Woord en beloften gaat breken? God is getrouw en onze tijdelijke verdrukking zal voorbij gaan. Hij heeft Zich aan jou gegeven en Zich met jou verbonden. Stap voor stap leidt Hij je door de verdrukking naar de prachtigste tuinen van Zijn diepe en warme liefde. Want jij bent Zijn kostbare Kind voor wie Hij Zijn leven al gegeven heeft.

Jouw naam staat gegrift op de palmen van Zijn hand. We ontdekken die diep weggestopte tuinen van wonderlijke schoonheid vaak pas na periodes van pijn en strijd. Wij gaan er pas binnen als wij ons voor Hem neerbuigen en Hem laten delen in onze diepe smart. En dan, aan de voeten van de Meester, zeggen wij met een dankbaar en opgelucht hart: “Het was goed Heer”.

Dus vergeet het niet. Dat bedroefde hart dat je meezeult zal zich weer vullen met het hemelse licht en net als in de Psalmen zul ook jij zeggen: “Een nieuw lied is in mij geboren.”

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier