Het kniel-medicijn

Een buitenlandse zendeling vroeg aan een Christen in China of hij er een idee van had hoe zijn landgenoten het beste verlost konden worden van hun hang naar opium, hun afgoderij, hun angsten en vreemde gewoontes.
“Dat is nogal duidelijk,” antwoordde de Chinese Christen zonder te aarzelen. “Dat kan met het kniel-medicijn.”

Lukas 18:1: Jezus vertelde Zijn leerlingen een gelijkenis om duidelijk te maken dat men altijd moet blijven bidden, net zolang totdat het antwoord komt.

Psam 62:6: Van Hem verwacht ik alles. 

Vaak nemen we de moeite niet om bij het gebed antwoorden op onze vragen af te wachten. We zijn er niet altijd even serieus over. Een wijngaardenier is echter niet tevreden zonder druivenoogst, iemand die een bal slaat kijkt toch zeker wel of hij zijn doel bereikt heeft. Een arts wil graag weten of de medicijnen die hij gegeven heeft wel goed werken, en zo zou het ook met ons als Christenen moeten zijn.

Wat voor zin heeft het om te bidden als wij toch geen antwoord verwachten en onverschillig zijn over de resultaten van het gebed? Ieder gebed, in de Naam van Jezus, als het in geloof gebeden wordt, in overeenstemming met de wil van God en onder de invloed van de Heilige Geest wordt uiteindelijk volledig beantwoord. Het doet er niet toe of het om tijdelijke zaken gaat of geestelijke zaken, God neemt onze gebeden serieus.
Hij kijkt naar ons geestelijk welzijn en geeft ons precies wat we nodig hebben.

Niemand die tot Jezus komt en om hulp en genade vraagt wordt ooit door Hem geweigerd en geen gebed dat in Zijn Naam gebeden wordt zal tevergeefs zijn. Niet dat je de antwoorden altijd direct zult zien, maar het antwoord is al in aantocht. Het zaad dat onder de grond blijft in de winter wortelt zich al onder de grond ofschoon het nog onzichtbaar blijft tot aan de lente en zelfs dan moet het nog groeien totdat het tijd wordt om te oogsten. Maar voor de onoplettende mens lijkt er niets te gebeuren en groeit er helemaal niets.
Naar een artikel van Henry Bickersteth (1825-1906)

Als wij op antwoorden van God moeten wachten is dat niet alleen een test van ons geloof, maar het geeft ons de mogelijkheid om God te eren door ons rotsvast vertrouwen in Hem onder moeilijke omstandigheden.
Charles Spurgeon

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier