Het grote voorrecht

O, wat was die muis bang dat hij zou omkomen van de honger toen de hongersnood in Egypte losbrak. Hij schreeuwde het uit in paniek en bezweek bijna van de stress. “Er is niets meer te eten, behalve wat Jozef, de onderkoning van Egypte heeft weggestopt in zijn voorraadschuren…”
Toen opende Jozef met een vorstelijke glimlach een van zijn schuren voor de muis en zei: “Wat denk je, muisje? Zou het genoeg zijn om in je noden te voorzien?”

Omdat God, die onze God is, ons zo rijk zegent.
-Psalm 67:7

Gek eigenlijk, dat we zo weinig met de geestelijke gaven doen die God ons gegeven heeft. Nog gekker is het dat we zo weinig gebruik maken van God Zelf. Hij is onze God, maar wij gedragen ons daar niet altijd naar. Zo gebeurt het geregeld dat wij geen tijd nemen om God om raad te vragen, maar pakken wij de problemen liever zelf aan en vergeten wij om Zijn leiding te vragen. En dat terwijl de Heer ons zo graag wil ondersteunen.

Naar een artikel van Charles Spurgeon

Als we de tijd nemen om naar Hem te luisteren horen we telkens weer diezelfde boodschap waarin de Heer zegt: “Ik ben helemaal van jou, mijn dierbaar kind. Kom toch tot Mij en maak gebruik van Me zoveel je wilt. Je mag zo vaak in Mijn voorraadschuren komen als je maar wilt, hoe vaker hoe liever.”

Maar als we geen gebruik maken van de rijkdommen van God is dat onze eigen schuld. We hebben een betrouwbare vriend in Hem die dagelijks voor ons klaar staat. Met Hem aan onze zijde hoeven we niet armlastig te zijn, niet in geest en niet in lichaam. Wij hebben niets te vrezen. Ga de schatkamer binnen en neem wat je nodig hebt; alles is aanwezig.

Waarom zou je geen gebruik maken van dat grote voorrecht? Vertel Hem wat je nodig hebt en waar je mee zit. Gebruik Hem voortdurend op geloof. Als je leven overschaduwd wordt door donkere wolken, gebruik God dan als je zon. Als een sterke vijand je overheerst, gebruik Hem dan als je schild. Hij is een zon en een schild voor Zijn kinderen. Als je de weg bent kwijtgeraakt in het doolhof van het leven, gebruik Hem dan als je gids, want Hij zal je leiden. Wie je ook bent, waar je ook bent, onthoud dat God precies is wat je nodig hebt en dat Hij alles voor je kan doen!

Leer hoe God alles voor je kan betekenen. Hij kan je in alles voorzien en Hij kan de plaats van alles en iedereen innemen.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier