Hij kan het doen

Is ook maar iets voor de Here onmogelijk?
-Genesis 18:14

Dit is Gods liefdevolle uitdaging voor jou en mij, ook in deze tijd. Hij wil dat wij onze grootste hartenwensen en verlangens in ogenschouw nemen en vertrouwen dat Hij die wensen op Zijn tijd zal vervullen. Er zijn wellicht dingen die we al heel lang voor onszelf of voor iemand die ons dierbaar is gekoesterd hebben, maar die al zo lang onvervuld bleven dat we de hoop eigenlijk al opgegeven hebben. We beschouwen ze haast als ijdele wensen die niet zullen uitkomen. Er lijkt geen enkel schot in de zaak te zitten, dus proberen we alles maar te vergeten. Het komt gewoon niet uit.

En toch is juist dat het soort dingen die God voor ons wil doen als we Zijn wil vervullen. Zo was dat ook bij de beloofde zoon voor Abraham en Sara. In onze menselijke gedachtegang is dat zo’n absurd verlangen dat we er eigenlijk alleen maar smalend om kunnen lachen. Een zoon voor Abraham en Sara? Onmogelijk. Hoe zou dat nu nog kunnen gebeuren?
En toen gebeurde het toch.

 

Dat zijn dingen die God voor ons wil doen, als wij Hem zijn gang laten gaan en Hem niet steeds proberen te vertellen hoe Hij ons leven moet leiden.

Is er ook maar iets onmogelijk voor de Here? Niet als we Hem vertrouwen en ons vasthouden aan Zijn Woord en op geloof uit durven stappen om Zijn wil te doen. Laat het maar aan Hem over. Wij kunnen het niet, maar God wel. Als Abraham en Sara volhard hadden in hun ongeloof en de kraan naar het geloof dicht hadden gedraaid is het nog maar de vraag of God Zijn plan met hen wel had kunnen uitvoeren.

Het enige wat het echt moeilijk maakt voor onze Heer om Zijn plannen in ons leven uit te werken is ons opzettelijke, voortdurende ongeloof in Zijn liefde en macht. Jezus kan alles voor ons doen als wij op Hem vertrouwen, maar wij kunnen zelf het grootste obstakel worden bij het ontvangen van Zijn zegen door in te stemmen met ons ongeloof.

Hij deed daar niet veel wonderen, omdat zij niet geloofden.
-Mattheüs 13:58

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier