Hij heeft het gezegd

Want God heeft gezegd…
-Hebreeën 13:5

God heeft gezegd. Wat een kracht ligt er in deze woorden besloten. Wereldse leiders hebben het niet gezegd, die slimme wetenschapper niet, en zelfs de overbuurman niet die alles altijd zo goed weet te vertellen. Nee, de Schepper van het leven, God zelf, heeft gesproken. Als wij deze woorden van geloof op ons in laten werken en de kracht van dat woord ons laten vervullen, hebben wij een alles overwinnend wapen in onze hand. Welke twijfel is er bestand tegen dit woord? Welke angst is zo machtig dat die niet zal worden gedood door dit tweesnijdend zwaard?

Verwarring, onzekerheid, ongeloof, alles wordt dodelijk getroffen door deze pijl die wordt afgeschoten van de boog van God. God heeft het gezegd tegen allen die geloven in Zijn verbond en hen die hun lot met Hem verbonden hebben.

“Want God heeft gezegd!” Of we nu rust zoeken voor onze vermoeide ziel, kracht voor de strijd, of inspiratie om lief te hebben, deze woorden moeten onze dagelijkse toevlucht zijn. Hij die zulke dingen zegt is tenslotte de bron van alle wijsheid, de fontein van alle troost en de veilige burcht die beschermt tegen al het kwaad. Laat die woorden dan ook rijkelijk in je wonen, als de bron van het levende water, dat ontspringt tot in het eeuwige leven. Overdenk dat Woord elke dag opnieuw, want de kracht van gisteren is niet toereikend voor de noden van vandaag. De genade van God moet iedere dag opnieuw bij ons binnen stromen zodat de Heilige Geest van moment tot moment op onze ziel kan blijven ademen. Dan groeit het besef van Gods grootheid en onze eigen nietige onbenulligheid. Het Woord maakt sterk en gezond en de mens die zijn huis op deze woorden bouwt zal gelukkig worden in het goddelijke leven.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier