Het land van de stilte

Zij die in rust en stilte leven.
Psalm 35:20

De helft van het menselijk lijden wordt veroorzaakt doordat wij nog geen half uur per dag stil kunnen zijn om in die tijd de gevolgen van onze daden te overdenken.
Pascal.

Het land van God wordt vaak gekenmerkt als het land van de stilte. Een land waar de vrede regeert en waar rust en stilte de norm zijn. Dat is het land waar God wil dat wij nu al, in deze jachtige wereld, zoveel mogelijk verblijven.

Het is waarom Jezus het verlangen van Maria om aan Zijn voeten te zitten niet beschaamde en Hij Martha in diezelfde passage in de Bijbel liefdevol terecht wees omdat ze de stilte niet zocht

Het is ook waarom Jezus zei: “Als u bidt, ga dan uw kamer in, doe de deur achter u dicht en bid tot uw Vader in het verborgene. En uw Vader, die ziet wat er in het verborgene gebeurt, zal u belonen.“

Het is misschien wel een van onze grootste uitdagingen; ons terug te trekken in Gods land en ons daar te verbergen in stilte en vertrouwen. Dat is wat God als de Herder van Zijn schapen voor ons wil, zodat wij waarlijk leven in stilte en vertrouwen. Realiseer je je dat als je van buiten stil bent, de stilte van binnen snel zal volgen?

Wees kalm in je geest en breng je activiteiten tot rust. Wij moeten terug naar God, en ophouden om naar de menselijke instrumenten te kijken. Verberg je in God. Ga het land van de stilte binnen en ontdek de schoonheid van onze hemelse Vader. Jesaja 30:15 leert ons: “Alleen door naar Mij terug te keren en op Mij te wachten, kunt u worden gered. In rust en vertrouwen ligt uw kracht.”

Alles wat wij doen zou door de filter van Gods aanwezigheid moeten gaan, en niet door de zeef van de wereld.

Het gaat om God, niet om de mens. Vertel God je zorgen. Laat je door Hem dragen en bespreek je situatie met Hem in stilte en vertrouwen. Laat niets tussen jou en God komen; laat de wereld maar razen, laat de mensen maar praten… het maakt niet uit, want jij hoort bij de Vader. Jij bent Zijn eigendom. Zoek je toevlucht in de sterke toren van rust. Stap Zijn wereld binnen en sluit de deur doelbewust achter je dicht.

Verwar de zaken niet. Onze kracht ligt niet in actie maar in de stilte bij God.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier