Vreemd genoeg krijgt God bijna altijd direct de schuld van alles wat wij als onaangenaam ervaren. God wordt gemakkelijk gezien als een strenge, ouderwetse schoolmeester die we maar beter te vriend kunnen houden. Of is het karakter van God toch anders en vol vreugde en blijdschap…? Daar gaat de Oppepper deze week over.

God wil dat we gelukkig zijn

Kaloeloe was net overgekomen uit Afrika en zocht naar een goede kerk om zich bij aan te sluiten. Omdat hij nog niemand kende stapte hij de eerste de beste kerk binnen en zei dat hij graag lid wilde worden. Jammer genoeg voor Kaloeloe was deze kerk erg formeel en stijf en was de gemeente niet gediend van een arme Afrikaan. De dominee draaide dan ook om de hete brij heen en verzon van alles om het hem moeilijk te maken. Uiteindelijk begon Kaloeloe te begrijpen dat de kerk hem niet wilde en zei hij tegen de dominee dat hij er een nachtje over zou gaan slapen en het aan de Heer zou vragen.
De volgende dag kwam Kaloeloe weer terug.
“En?” zei de dominee. “Heb je nog met de Heer over het lidmaatschap in deze kerk gesproken?”
“Jazeker,” zei Kaloeloe. “De Heer zei tegen me dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Dat Hij wel een andere kerk voor me had!”
“Prima!” zei de dominee opgelucht. “En wat zei de Heer precies?”
“Nou,” antwoordde Kaloeloe, “Jezus zei tegen me ‘Kaloeloe, Ik probeer zelf al twintig jaar lang om in deze kerk binnen te mogen, maar Mij willen ze ook niet’!”
Is God zuur? Of streng, humeurig en snel aangebrand? Geen denken aan. Het karakter van God is blij, opgeruimd en positief en dat wil Hij ook voor ons.

In de Bijbel staat daar iets over geschreven: Het volk dat de HERE God aanbidt, is een gelukkig volk! (Psalm 144:15)
Uiteindelijk is ons menselijk geluk en ons welzijn juist de reden waarom God Zijn Zoon Jezus naar de aarde heeft gestuurd. God wil ons verlossen van het lijden en de pijn. God wil geen dood en tranen. Hij wil de ellende niet die door Zijn vijand en ons eigen menselijk kwaad in de wereld kwam. Mensen zien God gemakkelijk als een of ander monster dat er voornamelijk op uit is om je leven zo zwaar mogelijk te maken; dat je alle pleziertjes misgunt. Zo’n god kun je inderdaad maar beter links laten liggen. Daar wil niemand wat mee te maken hebben. De echte God is anders.
Die houdt van het leven. Die gelooft in blijdschap en vreugde. Hij heeft juist alles geschapen om er van te genieten. Wat een schepping en welk een schoonheid. Deze aarde is bedoeld als een prachtige woning. Kijk eens naar het menselijk lichaam dat Hij ons heeft gegeven…
Wij zijn geschapen om gelukkig te zijn. Kijk eens om je heen naar al het goede in je leven. Stel je eens voor dat dat er niet meer zou zijn!
Hij geeft ons de verlangens van ons hart, als we ons in Hem verheugen. (Psalm 37:4)
Als je er zo naar kijkt begrijp je het plan van God beter. God weet dat als wij gelukkig zijn, wij ook veel dichter bij Hem willen leven. Dan willen wij met Hem en voor Hem leven omdat wij echt van Hem houden. Dan is het geloof niet langer een plicht, maar een liefdevolle relatie. God wil dus dat je gelukkig bent. Hij wil dat je leven straalt, zodat anderen er door geholpen kunnen worden. In wezen is dit het hele doel van het leven hier op aarde: het leren liefhebben van God zodat je waarlijk een gelukkig mens wordt die in staat is om anderen te helpen dat geluk te vinden.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier