Gewoon een stukje staal

Een gewoon stukje staal was het. Niets bijzonders en ik kon het voor €5 meenemen. Maar toen datzelfde stukje staal werd omgesmolten tot een hoefijzer was het opeens €10 geworden. Zo’n stukje staal dat werd gebruikt voor het maken van naalden leverde €350 op. Dat was nog niets vergeleken bij wat de man verdiende die er messen van maakte voor op de operatietafel. Toen werd dat staal opeens vele duizenden euro’s waard. Hoe langer en intensiever dat staal bewerkt werd, hoe meer het in waarde steeg.

En daar kunnen wij iets van leren.

Zo werkt God ook met ons. Hij vormt en kneedt ons naar het beeld dat Hij voor ogen heeft. Terwijl Hij zo met ons bezig is en het vuur van de beproeving ons loutert komt Zijn doel voor ons leven steeds meer tot ontplooiing.

Dat doel heeft alles te maken met het beter leren kennen van Zijn Vaderhart en Zijn liefde voor ieder afzonderlijk mens. Hoe meer we oprecht van God gaan houden, des te duidelijker Zijn beeltenis is ons leven zichtbaar wordt, iets wat deze ongelovige wereld zo hard nodig heeft.

Laat deze gedachte je troosten als het vuur in je leven hoog wordt opgestookt. Laat God je de genade geven dat er echt een plan is, een reden. Hoe moeilijk dat soms ook te zien is, je bent veilig geborgen in Gods hand. God ziet de dingen anders dan wij en wij begrijpen niet alle stappen die God met ons maakt. Maar Zijn Woord blijft altijd staan, Zijn beloftes houden stand.

C.H. Spurgeon schrijft daarover: “Veilig bij God? Tot op de dag waarop God besluit ontrouw te zijn en Jezus niet langer de waarheid is, zijn wij veilig.” En zo’n dag zal nooit komen.

Het gaat ook veel verder dan onze dienst aan God in deze huidige wereld. Vergeet nooit dat wij niet slechts voor deze aarde leven, maar voor de eeuwigheid. Geld en rijkdom kunnen wij niet meenemen op onze reis naar huis, maar de dingen die we hier geleerd hebben wel. Die zijn van grote waarde in onze hemelse toekomst. God kneedt en vormt ons dus vandaag niet alleen voor het moment, maar ook voor het leven van morgen. Ga dus naar God toe, dan zal Hij naar jou toe komen. (Jakobus 4:8)

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier