Geef het aan Hem

Maak u nergens zorgen over,
maar bid voor alles.
Filippenzen 4:6

Steek jij soms in gedachten de rivier al over voordat je aan de oever staat? Lig je wel eens wakker over problemen die nooit zullen komen en verwacht je kwaad van God in plaats van goed? Met andere woorden, zit je hart vol met onnodige zorgen? Want dat betekent het woord ‘zorgen’ in dit vers; je onnodig druk maken.

‘Maak je geen zorgen’ is een duidelijk en heel eenvoudig gebod, maar het is zo moeilijk om je eraan te houden. Iemand gaf eens een paar simpele suggesties voor de mens die zich verslagen voelt door die algemeen bekende vijand, het gepieker en de bezorgdheid.

“De Christen die bang en ongerust is brengt niet alleen zichzelf schade aan, hij schaadt het geloof van iedereen die hem kent en de goede naam van de Heer. Heeft God niet beloofd dat Hij in al onze noden zal voorzien. Er is niets waar niet over gebeden kan worden. Bid dus voor alles en vraag God wat je nodig hebt en wees dankbaar voor alles wat Hij doet.

Wat we bij God aan de voeten kunnen leggen, daar kunnen we Hem ook voor vertrouwen. Als wij vertrouwen in Hem stellen, kunnen we er op rekenen dat Hij getrouw zal zijn,

Terwijl wij ons best doen, doet Hij zijn best voor ons. We zijn niet altijd succesvol in de dingen die we doen en soms krijgen we zelfs een standje van Hem waar we niet op gerekend hadden, maar de Vader weet wat Zijn kind nodig heeft. Wat Hij voor ons in gedachten heeft, kunnen we dan ook zeker aan. Wat Hij op onze schouders legt kunnen we dragen.”

Er zit genoeg van Zijn kracht in de oceaan van Zijn liefde om ons kopje mee te vullen. Als de nood aan de man komt, wordt er ook in die nood voorzien. ‘Mijn genade is genoeg voor u.’

     En… vergeet niet om Hem te bedanken. Denk aan de dingen die Hij al voor je gedaan heeft. Daar fleur je helemaal van op. Er is genoeg om somber over te worden, het internet staat er vol mee. Maar als kinderen van onze hemelse Vader kunnen we beter aan de dingen denken die ons opvrolijken! Je kunt tenslotte beter de tel kwijtraken bij het opsommen van je zegeningen dan dat je je zegeningen verliest tijdens het praten over je problemen.

Wees blij in de Here. Ik zeg het nog eens: verheug u in Hem!  Laat uw vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn. De Here is dicht bij u. Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles en vraag God wat u nodig hebt, dankbaar voor alles wat Hij doet.  Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent. -Filippenzen 4:4-7 Het Boek

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier