Blijf waar je bent

Wees maar niet bang. Blijf gewoon waar u bent en kijk hoe de Here ons vandaag redt. -Exodus 14:13

In deze woorden spreekt God tot de gelovige die in het nauw gedreven is en in uiterst moeilijke omstandigheden verkeert. Hij kan niet voor- of achteruit en is links en rechts ingesloten. Wat moet hij doen?

De woorden van de Meester zijn: ‘Blijf waar je bent.’ Op zulke momenten is dat het beste wat hij kan doen, naar het woord van de Meester luisteren, want er komen al snel andere listige adviseurs aan met hun suggesties:

Wanhoop fluistert: “Laat alles maar zakken. Geef het maar op.” Maar God wil graag dat wij de moed er in houden en ons zelfs in de zwaarste tijden verheugen in Zijn liefde en trouw.

Lafheid zegt: “Trek je maar terug, doe het maar weer op de manier van de wereld. De rol van Christen is voor jou niet weggelegd. Laat je principes toch vallen.”

Maar hoe hard de Satan ook aan je trekt, je kunt hem niet volgen want je bent een kind van God. Hij raadt je aan om in Zijn woorden te geloven en Hem te volgen en de dood noch de hel kan je niet van je weg af halen. Voor een tijdje wordt je gezegd om stil te staan, maar dit is bedoeld om kracht op te doen om de volgende aanval te kunnen weerstaan.

 

 

 

Neerslachtigheid roept: “Doe iets, kom in beweging, stilstaan en wachten is gewoon niksnutterij.” We denken dat we iets moeten doen, in plaats van naar de Heer te kijken die niet alleen iets zal doen, maar meteen alles zal doen.

Arrogantie schept op: “Als de zee voor je ligt, ga dan voort en verwacht een wonder.” Maar geloof luistert niet naar opschepperij of wanhoop en ook niet naar lafheid en neerslachtigheid maar hoort God zeggen: “Blijf staan.” En blijft rechtop staan, klaar voor actie en wacht op verdere orders, wacht blijmoedig en geduldig op de stem van leiding. Dan zal het niet lang duren voordat God tegen je zegt, net zo duidelijk als tegen Mozes en het volk van Israël: “Ga voort.”

Naar een artikel van C.H. Spurgeon

***

Wees stil! Waarom dit angstige gedraaf,
kriskras over werelds wegen?
God kent die paden allemaal en staat vertraging toe
en Hij geeft dan ook de zegen.

Beter voor je om te lopen op geloof
en niet telkens weer op wat je ziet
Weet toch dat je telkens weer vertrouwen mag
dan zing je weldra hemels glorie-lied

Download PDF

Reacties

  1. Jezus is opgestaan Hij leeft !! Net als mijn moeder die 5 dagen geleden is overleden nu mag zij bij Hem zijn!! Amen

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier