Een welgevallig offer

Uzelf als een levend, heilig en God welgevallig offer in dienst stellen
– Romeinen 12:1  

Laat Mij door je heen werken. In de korte periode dat Ik op aarde was leefde Ik in het lichaam dat de Vader Mij beschikbaar had gesteld. Door dat lichaam kon Ik in aanraking komen met de mens; kon Ik hun ziekten genezen, hun vermoeide hoofden aanraken, hun zonden vergeven. Met dat lichaam kon Ik naar de huizen lopen waar verdriet en dood heersten. Ik kon de mensen vertellen over de vergeving van de Vader voor de zonden van de wereld door Zijn genade. Dat lichaam werd aan het kruis geslagen opdat die genade bewerkstelligd kon worden en door dat offer worden al Mijn volgelingen schoongewassen van hun zonden.

Maar Ik heb nu nog steeds een lichaam nodig. Willen jullie je in dienst stellen van Mij? Er zijn nog miljoenen mensen die naar verlossing verlangen, die honger hebben naar Mijn woorden. Ze zitten in duistere ruimten, hun harten zijn leeg en door alle rommel die door de wereld wordt gepresenteerd zien ze Mijn antwoord niet meer. Mijn liefde kan door jou heen stralen en liefdevolle daden hebben maar weinig woorden nodig. De boodschap is: God houdt van je en wie de naam van de Heer aanroept zal behouden worden.

Naar een artikel van Rev. J. Gregory Mantle

 

 

 

 

Vraagt het aardewerk aan de pottenbakker: Waarom hebt u me gemaakt zoals ik er uit zie?
– Romeinen 9:20

Er was eens een stuk hout dat steen en been klaagde omdat er in gesneden en geboord werd, maar degene die het hout bewerkte luisterde niet naar het geklaag. Hij wilde een fluit van het hout maken en wist wel beter dan toe te geven aan het gejammer. Hij zei: “O dom stukje hout, zonder die groeven en gaten zou je altijd een stok blijven; een stuk hout waar geen noot uit te halen valt. Deze gaten en sneden die ik maak, die je kapot lijken te maken gaan je veranderen in een fluit, en dan zal de prachtige muziek die uit je komt de mensenharten verzachten. De behandeling die ik je geef maakt je groot en dan zul je waardevol zijn en een zegen voor de wereld.”

David had nooit zulke prachtige liederen kunnen zingen als hij niet door beproevingen was gegaan. De beproevingen die hij doorstond maakten een instrument van zijn leven waar God Zijn adem in kon blazen om de harten van de mensen te verzachten en te genezen.

Als wij de brekingen van de Meester doorstaan kunnen we gebruikt worden om Hem te dienen.

Auteur onbekend

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier