Doorgelopen kleuren

Houd dus moed, … want ik geloof in God. Hij zal ervoor zorgen dat het zo zal gaan als mij gezegd is. -Handelingen 27:25

Wat vreselijk vervelend als je de was hebt gedaan en ontdekt dat het rood van je nieuwe T-shirt is doorgelopen op de andere kleren. En dat kan zo maar gebeuren.

Gelukkig gebeurt dat niet bij de vogels. Stel je eens voor wat een ellende dat zou zijn. Vogels hebben kleurvaste veren … tenminste, bijna alle vogels. Er is een arm Afrikaans vogeltje, de Luraco, dat bij regen en nattigheid direct een dik bladerdak moet zoeken zodat de rode kleur van zijn vleugels niet doorloopt.

Soms is ons geloof zoals dat rood van de Luraco. Het is geloof dat bij mooi weer heel aardig kan stralen, maar in tijden van tegenspoed lopen al die mooie kleuren zomaar weg.

Soms, als ons geloof ver te zoeken is moeten we om hulp roepen bij de Heer, zoals de discipelen deden in de boot toen ze dreigden om te komen in de storm. “Meester, kan het U niets schelen dat wij vergaan!” Dat mooie geloof van de discipelen leek ook behoorlijk kleurloos op dat moment.

Het geloof dat gestadig verder gaat staat beschreven in Psalm 46: “Bij God vinden wij bescherming, Hij is onze kracht. In de moeilijkste omstandigheden bleek steeds weer dat Hij ons te hulp komt. Daarom kennen wij ook geen angst, al nam de aarde een andere positie in en al scheurden de bergen die op de zeebodem staan.

Laat het water maar bruisen en kolken, laten de bergen maar wankelen door de kracht van het water.”

Uit: Streams in the Desert
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier