Een nieuwe morgen

De morgen kan worden vergeleken met een volle tros rijpe druiven, die wij moeten plukken en persen, zodat het weldadige sap gedronken kan worden waarna er nieuwe kracht door onze geestelijke aderen gaat stromen.

Gods Geest verfrist dan ons hart.

Laat de dag bij God tot bloei komen. Geef Hem de bloesem van de dag en beledig Hem niet met een paar verwelkte bladeren van een paar dagen geleden. De morgen is de beste tijd om God te ontmoeten, en wat God zelf betreft is het een geheiligde tijd.

Zo vroeg Hij aan Mozes om hem in de vroege morgen te ontmoeten, alleen en zonder afleiding.

U moet morgenochtend klaar staan om de berg Sinaï te beklimmen en Mij onder ogen te komen op de top van de berg. Er mag niemand met u meekomen en er mag zich ook niemand (anders) op de berg bevinden.
Exodus 34:2,3

 

Een nieuwe morgen met nieuwe kansen en mogelijkheden. Iedere nieuwe dag is er een die je nooit meer opnieuw zult kunnen beleven en het loont dus de moeite om er alles uit te halen wat er in zit. Dat kan alleen als de basis goed is en die basis wordt gelegd in de morgen met een warme omhelzing van de Heer.

De vermoeidheid van gisteren hebben we van ons afgeworpen. Onze zorgen hebben wij bij de Herder neergelegd, die ons toefluisterde vlak voordat we in slaap vielen: “Mijn lieve kind. Ik ben er nog steeds. Bij Mij ben je veilig.”

Gezegend de dag waarop wij gehoor geven aan het verlangen van God om de dag samen met Hem te beginnen. Een dag die met God begint wordt altijd een succesvolle dag. Niet altijd een succes volgens de maatstaven van de wereld, maar altijd een succes in de ogen van God. Wie met God wandelt komt altijd op Zijn bestemming aan.

Vader, ik kom naar U toe. Niets, maar dan ook helemaal niets van de schreeuwerige velden van deze wereld kan mij er van weerhouden om me voor U neer te buigen. Bij U, op de heilige berg, wil ik mijn dag beginnen. U roept mij en ik kom, zodat wij samen mogen zijn.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier