Vader, bent U er?

Vader, bent U er?

Eens was er een klein jochie dat iedere avond voor hij zijn ogen dicht deed aan zijn vader vroeg: “Pappa, bent u er wel?”

“Natuurlijk,” antwoordde de vader dan. “Ga maar lekker slapen, want ik ben er.”

En dan viel het kereltje vredig in slaap.

Dat jochie is nu een man van ver in de zeventig, maar iedere avond komen dezelfde woorden weer over zijn lippen voor hij zijn ogen sluit. Zijn aardse vader is allang vertrokken, maar toch fluistert hij het elke avond weer: “Pappa, bent u er wel?”

Nu praat hij met zijn hemelse Vader, die hem iedere avond weer gerust stelt met die troostrijke woorden: “Natuurlijk ben ik er. Ga maar lekker slapen, want Ik zorg voor je. Ik zal je nooit verlaten en blijf altijd bij je.”

Voor wie moeten we bang zijn en waar zullen we ons zorgen over maken als wij weten dat onze hemelse vader iedere avond weer over ons waakt?

Een hart dat niet bidt is een hart waar Christus de scepter niet zwaait. Gebed is het gefluister van een gelovige kleuter, het is de strijdkreet van een strijdende krijger voor God, het laatste lied op de lippen van een stervende heilige die zich uitstrekt naar de armen van Jezus. Gebed is de adem, de troost, de kracht en de eer van een Christen, en het wachtwoord dat de hemelpoort opent.

Als jij een kind van God bent zoek je het aangezicht van de liefhebbende Vader en leef je in de wolk van Zijn liefde. Jezus zei dat er slechts één ding is dat absoluut nodig is voor ons welzijn. Eén ding waar we niet zonder kunnen en dat is tijd nemen om in de armen van God te vertoeven.

Vraag de Vader je te helpen om tijd te nemen voor gemeenschap met Hem, tijd waarin de Geest je kan vormen en leren. Laat het ons motto zijn voor deze week. “Vader, bent U er?”

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier