Bid onophoudelijk

Iemand zei eens dat je pas leert om gelukkig te zijn wanneer je hebt geleerd om echt te bidden. Daarom hebben we daar voor deze Oppepper wat uitspraken van bekende Christenen over verzameld.

***

De meeste mensen hebben weleens gehoord van George Mueller, een Christen die vele weeshuizen oprichtte in Engeland. George geloofde bovenal in de kracht van het gebed. Eens besloot hij te gaan bidden voor vijf van zijn ongelovige vrienden, dat ook zij de vreugde van een persoonlijke relatie met God zouden vinden. Na vele maanden kwam een van hen tot het geloof. Tien jaar later openden twee anderen hun hart voor de Heer. Het duurde 25 jaar voordat ook de vierde Jezus leerde kennen. Mueller gaf de hoop voor zijn laatste vriend niet op en bleef voor hem bidden en strijden tot op de dag van zijn dood, 52 jaar later. Zijn geloof werd beloond, want direct na zijn begrafenis accepteerde ook de laatste vriend Jezus als redder.

***

God doet niets als er niet eerst een gebed van geloof gebeden wordt.
(John Wesley)

Het beste wat iemand voor God of voor deze wereld kan doen is bidden.
(S.D. Gordon)

Als het me niet lukt om elke morgen twee uur in gebed door te brengen krijgt Satan later op de dag snel de overhand. En vandaag heb ik zoveel te doen dat ik maar beter drie uur kan bidden.
(Maarten Luther)

Mensen kunnen zich tegen ons verzetten en onze boodschap verwerpen. Ze kunnen ons verachten, maar ze zijn hulpeloos tegen onze gebeden.”
(Sidlow Baxter)

Het interesseert Satan geen fluit hoeveel mensen over het gebed lezen. Waar het hem om gaat is er voor te zorgen dat er helemaal niet gebeden wordt.”
(Paul E. Billheimer)

“Bid niet alleen wanneer je er zin in hebt. Je hebt een afspraak met de Heer en die moet je houden. Een mens is het sterkst op zijn knieën.”
(Corrie Ten Boom)

Tegen mensen over God praten is een goede zaak. Met God over mensen praten is nog belangrijker.
(E.M. Bounds)

Satan bibbert zelfs voor het zwakste kind van God dat op zijn knieën zijn toevlucht tot de Heer zoekt.
(W.Cowper)

“Gebed weerhoudt de mens van de zonde. De zonde weerhoudt de mens van gebed.”
(John Bunyan)

“Satan is niet bevreesd voor studie zonder gebed. Hij lacht om gebedloze religie en werk dat gedaan wordt zonder God. Hij spot met onze menselijke wijsheid, maar als wij beginnen te bidden wordt het een ander verhaal.”
(Samuel Chadwick)

“Ik leer liever één mens hoe hij moet bidden dan tien mensen hoe ze moeten preken.” (Charles Spurgeon)

Als ik Jezus voor mij zou kunnen horen bidden in de kamer naast mij, zouden zelfs een miljoen vijanden me geen angst kunnen inboezemen. Maar afstand maakt toch geen verschil? Hij bidt voor mij.
(R. M. McCheyne)

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier