De wolken zijn Zijn wagen

De wolken zijn de wagen waarop Hij rijdt en Hij wandelt op de vleugels van de wind.
-Psalm 104:3

God rijdt door de hemelen en wil ons graag meenemen op Zijn adembenemende reis. “Stap maar in,” zegt Hij tegen ons. “Ik leid je door de schoonste plekken die dit leven je te bieden heeft, langs stille wateren, groene, met bloemen bezaaide velden, en soms ook door donkere dalen. Jij zit naast me en Ik vertel je Mijn geheimen en maak je een deelgenoot van Mijn plannen.” Dat klinkt goed, nietwaar?

Maar al te vaak blijkt het dat we onze eigen wagens niet willen verlaten. Wij kunnen echter niet in twee wagens tegelijk rondrijden. Onze aardse wagen staat helaas nogal vaak in de weg en tenzij God die met Zijn liefde kan wegnemen wordt het moeilijk met Hem door het hemelrijk te zweven.

Maar hoe doe je dat? Hoe stap je bij God binnen en durf je het voertuig van je eigen wil en plannetjes te verlaten?

Door elk voorval in je leven als het rijtuig van God te zien. En dat kan alleen door Hem te vragen je ogen te openen en een stuk verder te zien dan wat de wereld je vertelt of probeert wijs te maken.

De Psalmist schreef: Open mijn ogen, zodat ik alle wonderen in uw wet kan ontdekken. -Psalm 119:18

Door met Gods ogen naar je omstandigheden te kijken zie je, net als de dienstknecht van Elisa, Gods wagens die klaar staan om je naar nieuwe overwinningen te voeren.

En als we dan in Gods strijdwagen stappen verandert er iets. Wellicht worden we vandaag nog niet meegevoerd naar de hemel zoals in het geval van Elisa, maar worden we meegevoerd naar de hemel die God in ons eigen hart schept; de hemel van de vrede die alle verstand te boven gaat; een hemel van rust, ver verwijderd van het rumoer van deze wereld met haar schetterende stemmen en zogenaamde plichten die nergens toe leiden.

Dan rijden we samen met God boven de problemen en zien we ons leven van bovenaf en zijn we verlost van de kortzichtige visie die de wereld ons wil opdringen. Maar verwacht geen zonneschijn zonder regen. Juist de problemen in ons leven zijn vaak de strijdwagens waar wij het hoogst mee kunnen reizen en waar we uiteindelijk het meest aan zullen hebben… als wij er maar in willen stappen.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier