De eerste stappen

De poort die naar het nieuwe jaar leidde, ligt alweer achter ons en we hebben de eerste stappen op ons nieuwe pad al gezet. Dit wordt weer een jaar waarin we het voorrecht hebben Hem die voor ons uit loopt, de herder die al van oudsher aan Zijn kinderen is voorgegaan, te mogen volgen. Jezus, de Zoon van God, het leidende licht, de voortdurende bescherming, de vriend die nooit ofte nimmer versaagt, de trooster en de Almachtige Redder.

Wellicht zijn er ook dit jaar weer plaatsen waarop onze weg overschaduwd zal worden door zorg en pijn. Momenten waarop de angst komt aangevlogen op de vleugels van een kreunende wind en het verdriet ons dreigt te overmannen. Maar vergeet het niet, ook in de vallei van de verwarring kent Hij de weg en zal Hij ons hart verwarmen met Zijn troostende glimlach. En dan, als we stil naar Hem opkijken horen wij Hem zeggen: “Mijn kind, vrees maar niet. Ik ben er en je mag bij Mij schuilen.”

En natuurlijk zullen er ook weer dagen komen van hemels geluk. Momenten waarop onze harten het willen uitschreeuwen van vreugde omdat alles goed is, er rust is en de duisternis ver achter ons lijkt te liggen.

En zo zal ook alles in het komende jaar weer anders zijn. Alles verandert en iedere dag brengt zijn eigen zegeningen en lessen.

Maar laat deze gedachte diep tot je doordringen… Hij verandert niet. Jezus Christus was, is en blijft voor altijd Dezelfde. * Voor altijd, dag in dag uit, is de Zoon van God betrouwbaar. Wat Hij ons in het verleden heeft beloofd geldt nog steeds voor vandaag en zal ook morgen ons anker zijn.

Laten wij dit jaar dus vol goede moed beginnen en denken aan de woorden van Paulus die zei: “Eén ding weet ik zeker—en daarbij vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar wat voor mij ligt—ik snel recht op mijn doel af, ik wil de prijs behalen die in de hemel voor mij klaarligt, nu God mij door Christus Jezus geroepen heeft.“ *

Vaak zijn we zelf verantwoordelijk voor de lasten die we dragen, maar onze Heer heeft alles gedaan wat mogelijk was om die lasten van ons af te nemen. Er is vergeving voor de mislukkingen van het verleden, hulp voor vandaag en verzekering voor morgen.

Daarom, dierbare pelgrim van het kruis, leg je lasten neer bij Jezus en stap met frisse moed het nieuwe jaar binnen. Iedere dag brengt ons weer een stap dichter bij het moment waarop we voor eeuwig verenigd zullen zijn met onze God in de zaligheid van de hemel. Dat is toch zeker meer dan de moeite waard?

Download PDF

Reacties

  1. Br: Koos & zuster Maria.
    ik wens je veel Heil en Zegen toe voor 2020. En bedankt voor deze Oppepper. Hij die is, die was en die komen zal, Zijn Naam is Jezus, mijn Verlosser

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier