Blijf bidden

Men moet altijd blijven bidden, net zolang tot het antwoord komt. – Lukas 18:1

Er hing een bord aan de kerkdeur waarop stond: “Als je knieën knikken, kniel er dan op.”

Het is een waar woord dat de knieën van de wereld vandaag de dag knikken. Onze aartsvijand de duivel is voortdurend bezig om zelfs de knieën van een Christen haast constant te laten knikken. Kan Satan het zover drijven dat iemands knieën het onder hem begeven omdat zijn geloof zo verzwakt wordt door dat geknik?

Ga eens een uur op je knieën zitten en laat God er kracht in brengen. De zware taak die voor je ligt, de problemen waar je mee geconfronteerd zult worden, de onaangename omstandigheden, de teleurstellingen die je hart verscheuren, de hoop die de bodem in wordt geslagen, het verdriet dat steeds zwaar op je drukt, het kan allemaal weggenomen worden als je God op je knieën de tijd en de aandacht schenkt die Hij van je verlangt.

De essentie van het bidden is dat we uit onszelf moeten stappen zodat God bij ons naar binnen kan. Maar als we voortdurend aan onze problemen denken horen we Hem niet eens aankloppen. En dat is niet de bedoeling. Door het gebed wordt de duivel verjaagd; de overwinning behaald. Houd vol, want door deze houding wordt je leven bepaald!

-Efeziërs 6:10-17
Ten slotte nog dit: word sterk door één met de Here te zijn en zijn grote kracht in u te laten werken.  Bewapen u met alle wapens die God ons geeft. Dan zal de duivel met zijn slinkse streken u geen kwaad kunnen doen.  Want wij vechten niet tegen mensen, maar tegen onzichtbare wezens: de duivelse heersers en machten die deze donkere wereld tiranniseren, boosaardige geesten in de onzichtbare wereld om ons heen.  Bewapen u dus met al Gods wapens om u te kunnen verdedigen als de vijand aanvalt. Dan zult u, na grote dingen te hebben gedaan, ongeslagen uit de strijd tevoorschijn komen.  Maak u klaar! Doe de gordel van de waarheid om en gesp het borstpantser van de rechtvaardigheid aan.  Trek de schoenen aan van de bereidheid om het goede nieuws van de vrede met God bekend te maken.  In elk gevecht zult u het geloof nodig hebben, als een schild waarmee u alle brandende pijlen van de duivel kunt doven.  U zult niet zonder de helm van de redding kunnen of zonder het zwaard van de Geest.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier