Bergen verzetten

Geloven doe je niet zomaar. Geloof rust op de beloften van de Schepper van de hemel en de aarde en door Zijn hulp kunnen wij bergen verzetten. Hoe dat werkt? Daar gaat de Oppepper deze week over.

***

George Benfield was treinmachinist in Derby en stond op een dag een van de wielen van zijn locomotief te oliën. Op een kwaad moment gleed hij uit en belandde hij op de naastgelegen rails. Juist op dat moment kwam de sneltrein aangedenderd. Het leek alsof zijn laatste uur geslagen had. Met een haast bovennatuurlijke inspanning wist hij zich nog net op tijd in veiligheid te rollen. George was diep geschokt en dankte God dat hij nog in leven was. Alles was goed afgelopen. Toen hij die avond thuiskwam rende zijn achtjarige dochtertje hem tegemoet en zei snikkend: “O papa, ik ben zo blij dat je er weer bent. Ik had vanmiddag een droom waarin een man tegen me zei dat je vandaag dood zou gaan! Ik was zo bang. Ik ben gaan bidden dat God je zou behoeden!”

Was het toeval of was het een waarschuwing? George Benfield zelf heeft er geen twijfel over. Wat hem betreft dankt hij zijn leven aan het gebed van zijn dochtertje.

Het zwakste kind, geknield voor de Heer is al genoeg; Satan wordt op de vlucht gejaagd, telkens weer.

Gebed? Kun je niet beter iets doen? Iets ondernemen? Het is allemaal goed en aardig dat je daar al tien minuten op je knieën ligt, maar wordt het niet eens tijd om wat aan je probleem te doen?

Wij leven op aarde en zijn omringd door aardse, fysieke dingen. Het is dus niet zo makkelijk om verder te kijken dan naar de dingen die we met onze lichamelijke ogen kunnen zien; naar de geestelijke dingen, naar de wereld van God. Dat is de wereld die we vooralsnog niet kunnen zien en daarom vaak niet op de juiste waarde schatten. Maar gebed is ook actie. Actie van een hele andere dimensie. Het is ook iets ondernemen, maar het werkt eerst in de geest en heeft pas daarna zijn invloed op onze fysieke wereld.

Gebed heeft juist enorm veel kracht. Wanneer wij bidden gebeuren en veranderen er dingen. Op elk gebied.

Het helpt als je bedolven lijkt te worden door stress of problemen, als je troost of leiding nodig hebt en het kan de omstandigheden radikaal veranderen.

Leef dus in de geest van gebed. Loop samen met God door het leven. Jesaja schrijft daarover: ‘U zult volkomen vrede bewaren, want men heeft op U vertrouwd’ (Jesaja 26:3) En ieder mens kan bidden. Iedereen kan met God praten. Niet alle gebeden worden altijd beantwoord op de manier dat wij het willen, maar juist daardoor leren wij het hart van God kennen en leer je te rusten in Zijn liefdevolle armen. Uiteindelijk hoef je je nooit zorgen te maken. De lucht lijkt soms inktzwart, maar je staat er nooit alleen voor. Je kunt altijd naar God uitroepen en door Zijn kracht en Zijn aanwezigheid kun je het allemaal aan.

‘Wees niet bevreesd, want Ik ben met u, wees niet verschrikt, want Ik ben uw God. Ik sterk u, ook help Ik u, ook ondersteun Ik u met Mijn rechterhand, die gerechtigheid werkt.’ (Jesaja 41:10)

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier