Altijd bij ons

En vergeet dit niet: Ik ben altijd bij je, tot het einde van de tijd.
(Mattheüs 28:20)

 

Jezus altijd bij ons? Dus niet alleen vandaag, maar ook morgen, volgende week en zelfs volgend jaar? Ja, altijd… tot op de laatste dag dat wij op deze aarde rondlopen. En dan pakt Hij onze hand en leidt Hij ons over het onbekende water naar de kust van de eeuwigheid, waar wij voor altijd zullen verblijven in het huis van God.

Nooit alleen… tot aan het einde van de tijd.

Toch ligt de verleiding om in tijden van verdriet en tegenslag deze woorden terzijde te schuiven voortdurend op de loer. Zo denken wij snel: “Natuurlijk is God er altijd en ziet en weet Hij alles. Maar ik ben slechts een worm. Is God wel echt bezig met het lijden dat ik vandaag meemaak en de problemen waar ik nu mee worstel? Natuurlijk is Hij er altijd… maar is Hij ook echt bij mij persoonlijk betrokken? Maakt het Hem iets uit dat ik er vandaag geen gat meer in zie?

Maar dat is niet de stem van onze Vader. Laat je niet ringeloren door de listen van de duisternis. Zulke twijfel is niet meer dan het woord van een onbetrouwbare kerel uit het café in de achterbuurten van je gedachten.

Jezus is de Koning van de eeuwigheid en Zijn Woord staat vast. Ik ben altijd bij je. Bij jou. Niet alleen bij de wereld, niet altijd bij al die machtige iconen van het geloof, maar Hij is bij jou en bij mij; persoonlijk en intiem.

En iedere dag komt Hij opnieuw naar ons toe om ons te leiden en te sterken. Ieder van Zijn kinderen kent Hij persoonlijk. Er is geen dag die zo gewoon is, zo saai of zo zwaar dat Hij er niet is.

Herkennen we Hem altijd? Nee, vaak niet. Net zoals bij de Emmaüsgangers die het pas zagen toen Hij alweer vertrokken was en hun harten brandden van verlangen naar God. Toen zagen ze het. Het was de Heer. Hij was er dus toch.

Laten wij bidden dat Zijn aanwezigheid in ons leven steeds duidelijker zichtbaar wordt en wij Hem zien die nu voor ons vleselijke oog nog niet zichtbaar is. Wandelen op geloof is het grootste goed dat deze aarde te bieden heeft.

Raakt het God wel echt?
Als mijn hart breekt met ondraaglijke pijn
Als de last op mij drukt
De zorg mijn leven verstikt,
de weg zo lang is, zo eindeloos lang?

Toch is het zeker, Jezus is daar,
Hij is met mijn lot zeer begaan,
mijn pijn raakt Zijn hart,
ook op die lange, vermoeiende dagen
en in het holst van de nacht
is het zeker
Jezus staat naast me
Hij houdt de wacht

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier