Uitspraken over de hemel

Eén moment in de hemel inruilen voor het beste dat deze aardse wereld te bieden heeft? Nee, nee en nog eens nee. Zelfs als je me zou vertellen dat ik er duizend keer duizend jaar van zou mogen genieten, dan nog zou ik er niets van de hemel voor inruilen. Niets is zo schoon als wat God voor Zijn kinderen heeft voorbereid.
Martin Luther

Op aarde draait het om aardse zaken. Het een nog belangrijker dan het ander. In de hemel draait het maar om een ding. Daar gaat het om vreugde met God.
C.S. Lewis

Ik ben erg gesteld op mensen. Toch ga ik liever moederziel alleen naar de hemel dan naar de hel in het gezelschap van een grote groep mensen.
R.A. Torrey

De mensen die naar de hemel gaan, reizen allemaal op een kaartje dat hen gegeven is en waar ze niets voor hebben gedaan. De weg naar die andere plaats kost echter heel wat meer, en wordt door de mens zelf geëffend.
John R. Rice

De hemel, en waar die is? Voor de Christen is de hemel de plaats waar Jezus is. Hoe de hemel er precies uitziet is ons niet bekend, maar dat doet er helemaal niets toe. Het is genoeg om te weten dat wij voor eeuwig bij Hem zullen zijn.
William Barclay

Er zijn geen mensen die een kroon op hun hoofd hebben in de hemel, als ze geen kruis op aarde hebben gedragen.
C.H. Spurgeon

Vandaag heb ik alles wat ik nodig heb en daar komt nog eens bij dat ik weet waar ik naar toe ga en wat me te wachten staat in de hemel. Geen mens is rijker dan ik.
Lester Roloff

Het leven is prachtig en mooi. Daar is niet iedereen het misschien mee eens. Maar dat is het wel, en dat wordt ons pas duidelijk als wij naar dit leven kijken door de juiste bril. En die bril is de bril van God, de bril van het geloof. Alleen door het leven te zien vanuit Gods plan en gezichtspunt, in de wetenschap dat de eeuwigheid op ons wacht en dat wij worden voorbereid op het hemelse leven, kunnen wij begrijpen wat een wonder dit leven is en zal de vreugde in ons hart ontspringen.
Jonathan Edwards

Jezus zei dat wij ons zouden moeten inzetten om schatten in te hemel te vergaren. Maar hoe doe je dat? De beste manier om in de hemel te investeren is door mee te helpen om de hemelpoort voor anderen te openen.
Rick Warren

Stel je nou toch eens voor dat God zwart is terwijl wij er ons hele leven van overtuigd zijn geweest dat zwarte mensen gebrekkig, ondergeschikt en onbelangrijk waren. En dan kloppen wij bij Hem aan en zien we tot onze schrik dat God zwart was? Wat gaan wij dan tegen Hem zeggen?
Robert F. Kennedy

Ik moet toegeven dat de doctrine van het Koninkrijk van God en een hemelse toekomst voor Gods kinderen toch een van de belangrijkste boodschappen van Jezus Christus is, een van de meest revolutionaire gedachten die de mensheid ooit heeft gekend en die het menselijke denken op ongeëvenaarde wijze heeft beïnvloed.
HG. Wells (overtuigd atheïst)

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier