Korte hemelse overpeinzingen

 Ga ik naar de hemel omdat ik zo verschrikkelijk veel over Jezus gepredikt heb? Ga ik naar de hemel vanwege al die goede dingen die ik voor het Koninkrijk gedaan zou hebben? Of vanwege de hoeveelheid geld die ik heb weggegeven ten behoeve van het evangelie? Nee, die dingen doen er wat betreft de hemel helemaal niets toe. Ik ga naar de hemel omdat ik net als de dief aan het kruis wanhopig naar Jezus heb uitgeroepen: Heer, helpt U mij. Weest U mij genadig.” Een andere reden is er niet.
Billy Graham

 ***

Maak de hemel je doel en je krijgt de aarde er als bonus bij. Maar als de aarde je doel is, krijg je noch de hemel, nog de aarde.
C.S. Lewis

 ***

Alleen de hemel is nog beter dan een vriend die waarlijk een vriend is.
Plautus

 ***

Ik ben een wetenschapper en ik geloof in de Bijbel. Soms wordt mij verweten dat ik de Bijbel aanhaal omdat, zo zegt men, de Bijbel geen wetenschappelijk boek is. Maar de mensen vergeten dat de Bijbel het boek is dat de weg naar de Hemel wijst en niet het boek dat uitlegt hoe de hemel precies in elkaar zit.
Galileo Galilei

 ***

De muziek die het zuiverste klinkt in de hemelse gewesten is de muziek van een liefhebbend hart.
Henry Ward Beecher

God heeft twee huizen. Hij woont in de hemel, maar hij woont ook in een zachtmoedig en nederig hart.
Izaak Walton

 ***

Als je in God gelooft, dan opent Hij voor jou het raam van de hemel en stort Zijn gaven en liefde over je uit.
Mahalia Jackson

 ***

Jezus kwam op aarde om drie dingen voor me te doen. Hij kwam om mijn verleden te vergeven, om mij een doel te geven voor het heden en om mij een eeuwig thuis te bezorgen voor de toekomst.
R.W.

 ***

Wat is het probleem met Christenen? Is het dat wij soms lauw zijn in onze overtuiging en het liefst van twee walletjes eten? Een beetje van God en een beetje van de wereld? Dat is zeker geen houding die je echt verder helpt in je geestelijke leven, maar in wezen is dat niet het echte probleem. Het echte probleem ligt in het feit dat wij niet goed begrijpen wie God eigenlijk is. Hoe groots Hij is en hoe klein wij zijn. Wij staan niet echt stil bij wat God voor ons gedaan heeft en bij de hemelse toekomst die Hij voor ons in gedachten heeft. Wij zien God graag als een vriendelijk wezen, dat maar wat blij is als wij voor Hem een plaatsje in ons hart inruimen en Hem zo nu en dan betrekken bij onze plannen. Maar God heeft echt geen identiteitsproblemen. God weet dat Hij groots is en almachtig. Hij weet dat Hij het centrum van ons leven behoort te zijn, gewoon omdat dat zo is en omdat Hij dat verdient. Elke gedachte die Hem niet erkent, eert en ziet als die geweldige, grote God die Hij werkelijk is, is een directe aanval op onze overtuiging en eigenlijk niet meer dan een geestelijke aanfluiting.
Francis Chan

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier