Een ontmoeting met engelen

Door Crystal McVea (Guidepost Magazine)

Ik had er vaak over gelezen, maar nu overkwam het mij. Tijdens een operatie heb ik een bijna-doodervaring gehad en ben ik zo’n negen minuten buiten mijn lichaam geweest.

Er ging iets mis tijdens de operatie, en ik was klinisch dood. Ik zweefde als het ware mijn lichaam uit en keek er toen op neer. Ik was me er direct van bewust dat ik niet alleen was, maar er waren twee wezens bij me. Ofschoon ik ze nooit eerder gezien had, wist ik direct dat het engelen waren. Sterker nog, het waren mijn persoonlijke engelen. Hoe ik dat weet kan ik niet uitleggen. Ik wist het gewoon.

Het licht rondom hen scheen zo fel dat het moeilijk voor me was om ze goed te kunnen onderscheiden, maar ze hadden toch een hele duidelijke vorm die op een menselijke gedaante leek. De engel die aan de rechterkant stond leek groter en forser gebouwd.

Ze zweefden niet en maakten geen bijzondere bewegingen. Ze waren er gewoon, maar ze straalden iets uit dat onbeschrijflijk is. Ik voelde zoveel warmte en onvoorwaardelijke liefde van hen uitgaan dat het me overweldigde. Ik op mijn beurt voelde diepe genegenheid voor die twee engelen.

 

Het was precies alsof ze mijn dierbare en beste vrienden waren, ofschoon het woord ‘vriend’ eigenlijk ontoereikend is en niet goed beschrijft wat ik voelde. Deze engelen waren mijn beschermers, mijn raadgevers en mijn helpers. Alles in een. Ik wist opeens dat zij elke traan die ik ooit had vergoten, gezien moesten hebben. Al vanaf de eerste dag hadden ze naast mij op mijn levenspad gestaan.

Ik voelde me volkomen veilig en beschermd in hun aanwezigheid en was blij en vervuld. Toen begreep ik waarom ze daar waren. Ze waren daar om me te begeleiden en te beschermen. Ik dacht dat ik op weg was naar Huis, mijn hemelse huis dat mijn redder voor me had voorbereid.

O, wat was dat mooi en wat was ik gelukkig. Ik zou me geen betere reisgezellen kunnen voorstellen, behalve Jezus zelf.

Het bijzondere was dat ik direct en zonder probleem met hen kon communiceren.

Hoe dat ging? Stel je eens een grote knop voor. Als je wilt weten wat iemand denkt of bedoelt druk je die in en op hetzelfde moment weet je het. Ik kan het eigenlijk niet op een andere manier beschrijven.

Alles wat belangrijk was om gezegd te worden werd direct duidelijk, zonder enige storing of verwarring. Het was gewoon niet mogelijk om iets verkeerd te begrijpen. Ik wist precies wat ze tegen me zeiden en zij zagen alles wat ik dacht. Er was dus geen plaats voor geheimen of bedrog, maar dat was bevrijdend en in geen enkel opzicht beangstigend.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier