Schuilplaats

Charles Colson; de adviseur van Richard Nixon, de voormalige president van de Verenigde Staten van Amerika die betrokken was bij het beruchte Watergate-schandaal in 1973, vertelt hoe hij uiteindelijk tot het geloof in Christus is gekomen. Hij zei daarover: In die vreselijke dagen van Watergate toen ik geen kant meer op kon, zat ik op een avond alleen en hulpeloos verloren in mijn auto.
Ik had een moment van diepe waarheid, want plotseling zag ik heel duidelijk wat ik aan het doen was. Mijn eigen zonden staarden me uitdagend in het gezicht. En nu heb ik het niet alleen over de vuile politiek en de smerige praktijken waar ik me mee bezig had gehouden, maar het ging veel verder. Ik was me opeens bewust van mijn haat en trots, van het boze dat diep in mij geworteld leek te zijn. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me vuil en onrein. En er was nergens waar ik naar toe kon gaan. Nergens was een plaats waar ik veilig was en waar ik naar toe kon vluchten.

Maar die plaats was er wel. Op het moment van dit plotselinge inzicht wist ik opeens dat ik God nodig had. Ik werd machteloos in de armen van de levende God gedreven. Wat een wonder. Toen ik werd geconfronteerd met mijn eigen zonden restte me slechts één ding: God.
Ik riep naar hem uit en smeekte om vergeving. Was Jezus ook niet voor mij gestorven? En zo vond ik vrede met God.
Het was daarna nog een lange weg, maar gaandeweg werd ik me meer en meer bewust van die venijnige, zondige natuur die in ieder mens probeert op te spelen en zie ik nu met grote helderheid dat het goede in mij alles te maken heeft met Gods grote genade. Het goede in mij is Gods aanwezigheid in mijn leven. Het is een voorrecht om de Heer als mijn persoonlijke Heiland te mogen kennen en dat ik me voor hem mag neerbuigen in volledige overgave.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier