Beschouwing

–Door Maria Stenger-Sterk

Toen ik een jaar of zes was dacht ik er vaak aan hoe het zou zijn als alles precies omgekeerd zou zijn; als het goed was om de dingen te doen die volgens Gods regels slecht zijn en slecht om dingen te doen die eigenlijk goed zijn.

Ik dacht dat het dan wel een stuk makkelijker zou zijn om goed te zijn, omdat het tenslotte geen moeite kost om slechte dingen te doen. Maar toen ik er wat verder over nadacht, kwam ik tot de conclusie dat het een verschrikkelijke wereld zou worden, waar niemand zich meer aan de regels van God zou houden en er maar wat op los zou leven.

Ik zou me dan wel erg onbeschermd voelen, want dan zouden de pestkoppen uit de buurt ook rustig hun gang kunnen gaan zonder ervoor gestraft te worden en niemand zou zijn leven meer zeker zijn omdat de slechte mensen niet meer gestraft werden.Dit is nu al meer dan vijftig jaar geleden en stilletjesaan begint deze wereld te veranderen in de wereld waar ik toen over fantaseerde.

Mensen die iets goeds proberen te doen worden dwarsgezeten door anderen die alleen maar geïnteresseerd lijken te zijn in het snel rijk worden. Een weerloze baby in de buik van zijn moeder kan vrijelijk gedood worden, als de ouders of de overheid denken dat die baby alleen maar last zal veroorzaken omdat hij niet ‘normaal’ is.

Aan de andere kant lees ik dat in Alabama een meisje van 16 beschuldigd wordt van moord omdat zij tijdens haar zwangerschap drugs gebruikt had en de baby ten gevolge daarvan dood geboren werd. Zij wordt dus volledig strafrechtelijk vervolgd voor het onbedoeld veroorzaken van iets dat overal om haar heen als doodnormaal wordt beschouwd. In de klinieken worden de embryo’s gewoon op een hoop gegooid in bakken. Wanneer is dat allemaal begonnen? Ik wil niet zeggen dat de wereld vóór de 20e eeuw braaf was en iedereen zo zijn best deed. Maar toen men gestopt is met het onderwijs over God en de bijbel, en het betuttelend vond om te doen wat God graag wil, toen ging het met een sneltreinvaart bergafwaarts. Het is al moeilijk genoeg om iets goeds te doen en niet alleen maar aan jezelf te denken, maar zonder Gods regels en Zijn liefdevolle woorden voor ons is het erg leeg en eenzaam.

Ik was die liefdevolle woorden ook een tijdlang kwijt in mijn schooljaren en de eerste jaren dat ik de maatschappij instapte. Ik begreep eerst niet wat ik eigenlijk miste, totdat iemand me vertelde over Jezus, en dat ik Hem persoonlijk kon leren kennen. Ik heb Jezus gevraagd om in mijn hart te komen en toen klikte het opeens allemaal. Het is niet eenvoudig om elke dag tijd te vinden om die woorden van liefde van God te lezen, maar iedere keer als ik het doe heb ik weer moed en hoop en voel ik dat Hij echt van me houdt. Nu ben ik nog steeds niet ‘braaf’, maar ik word wel iedere dag geholpen en ik kan andere mensen een klein beetje Zijn richting op laten kijken, zodat zij er ook gelukkiger van kunnen worden.

Gods woorden zijn levend. Zijn woorden in de bijbel, en ook in inspirerende boekjes die op Zijn woorden gebaseerd zijn, en daar hou ik me dan ook maar aan.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier