Een andere kijk

Abortus?

Dat is geen aangenaam woord en het is goed te begrijpen dat veel mensen met dat onderwerp worstelen. Zoals eigenlijk alles in het leven is het niet verstandig om radicale, zwart-witte uitspraken te doen. Toch is het interessant om het volgende nieuwsartikel eens aandachtig te overdenken. Denk je dat een abortus op zijn plaats is in de volgende situaties?

* Een predikant en zijn vrouw kunnen eigenlijk niet rondkomen. Ze zijn nog armer dan een kerkrat, en bovendien moeten ze ook nog eens voor 14 kinderen zorgen. Maar nu blijkt opeens dat de vrouw nogmaals zwanger is geworden.

* Een zieke vader, en een moeder met tuberculose hebben al vier kinderen gekregen. Het eerste is blind, het tweede overleed snel na de geboorte, het derde is doof en het vierde kind heeft nu ook TB. En nu heeft de moeder net gehoord dat ze weer zwanger is.

* Een blanke man randde een 13-jarig meisje aan en het arme schaap werd zwanger.

* Een tiener is zwanger geworden. Ze is ongehuwd, maar heeft wel een verloofde. Die ziet zo’n ongewenste zwangerschap echter helemaal niet zitten, en is zo boos dat hij hun hele relatie maar liever vergeet.

Dat zijn zeker geen makkelijke situaties. Abortus een goede oplossing?

Dat hangt er maar vanaf.

Als een van de mensen in de bovengenoemde scenario’s abortus had gepleegd was een aantal wereldberoemde mensen nooit geboren.

In het eerste geval was de bekende evangelist John Wesley geaborteerd.

In het tweede geval zou het om Beethoven zijn gegaan.

In het derde geval praten we over de beroemde Gospel zangeres Ethel Waters.

En in het laatste geval?

Dan zou Jezus zelf zijn geaborteerd.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier