Die zit in het apenhuis

Die zit in het apenhuis

“Is hij een aap of een man en waar zit die pygmee dan?”
Dat was de vraag die zo’n 40.000 bezoekers van de New York Zoo kregen voorgelegd in de vroege jaren 1900. Het antwoord was duidelijk: “Een aap natuurlijk en hij zit in het apenhuis.”
En, inderdaad, samen met een orang-oetan zat Ota Benga, een pygmee van 23 jaar, opgesloten in het apenhuis, zodat hij daar kon worden tentoongesteld om het idee van menselijke evolutie te presenteren aan een goedgelovig publiek.

Hoe gek kunnen we het maken? Het kwam allemaal door de ideeën van Charles Darwin, de grondlegger van de evolutietheorie, die er vast van overtuigd was dat de mens van de aap afstamde en dat sommige rassen eenvoudigweg minder geëvolueerd waren dan andere. Darwin geloofde bijvoorbeeld dat zwarte mensen een inferieur ras waren en minder geëvolueerd. Hij schreef: “De beschaafde mensenrassen zullen vrijwel zeker de wilde rassen in de hele wereld uitroeien en vervangen… De scheiding zal alleen maar groter en groter worden.”

Dit idee doordrong het denken van de intellectuele gemeenschap de volgende 100 jaar. Tot 1960 werden Afro-Amerikanen nog steeds gesteriliseerd en werden racistische vooroordelen in de westelijke wereld gerechtvaardigd op basis van wetenschap en evolutie.

Het misbruik van Ota Benga, die uit Congo was overgebracht, is representatief voor het kwaad dat de evolutieleer heeft voortgebracht. Het nietsvermoedende publiek werd geleerd dat pygmeeën kleine aapachtige wezentjes waren met een grote hoeveelheid aapachtige kenmerken in hun lichaam.

In werkelijkheid zijn Pygmeeën intelligent, getalenteerd, gevoelig en zijn ze superieure jagers. Ota Benga was cultureel anders, maar op geen enkele manier minderwaardig.

Na Ota Benga werden er meer pygmeeën naar Amerika gebracht voor kwade doeleinden. Ten onrechte werd er in die tijd verondersteld dat de omvang van de hersenen de index was voor intelligentie. Om de onontwikkelde slecht geëvolueerde staat van de Pygmeeën te bewijzen, vermoordden wetenschappers voor het gemak een Pygmee, hakten zijn hoofd van zijn lichaam en kookten het uit om de grootte van zijn hersenen adequaat te kunnen meten. Ze waren onaangenaam verrast toen bleek dat hun pygmee grotere hersenen had dan de Amerikaanse staatsman Daniel Webster. We zouden met afschuw moeten kijken naar de kwade vruchten van het geloof in menselijke evolutie.

De Bijbel geeft een andere visie en beweert dat alle mensen in feite broeders en zusters zijn, aangezien wij allen afstammen van Adam en Eva. Wij zijn zeker niet geëvolueerd uit apen en in de brede zin van het woord bestaan er ook geen rassen. De Bijbel spreekt over mensen van één bloed.

Hij heeft uit één enkele mens alle volken gemaakt om over de hele aarde te gaan wonen. Hij heeft de grenzen vastgesteld van hun woongebieden. Hij heeft bepaald wanneer en hoelang zij zouden bestaan.
Handelingen 17:26

Vertaald uit https://www.searchforthetruth.net

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier