De enige verklaring

Je lichaam heeft 11 verschillende stelsels die naadloos samenwerken. Dit verenigde “systeem der systemen” moest vanaf het eerste begin perfect samenwerken, want anders kon de mens niet bestaan. Het gaat hierbij om:

 1. Ademhalingsstelsel: Dit brengt zuurstof in ons lichaam via onze longen en stoot koolstofdioxide uit.
 2. Spijsverteringsstelsel: Dit brengt voedingsstoffen in ons lichaam en verwijdert afvalstoffen.
 3. Circulatiestelsel: Dit pompt bloed met voedingsstoffen en zuurstof naar elke cel in ons lichaam.
 4. Immuunsysteem: Dit stuurt witte bloedcellen rond om ziekteverwekkers te bestrijden en ontdoet het lichaam van gifstoffen.
 5. Urinewegen: Dit reinigt ons bloed via de nieren en verwijdert afvalstoffen.
 6. Endocrien stelsel: Dit heeft te maken met de klieren die hormonen produceren om zo groei, slaap en voortplanting te regelen. Het heeft ook invloed op onze stemming.
 7. Zenuwstelsel: Dit is de elektrische bedrading van ons lichaam; het laat de hersenen signalen zenden en ontvangen die door het lichaam zoeven.
 8. Spierstelsel: Hierdoor kunnen we lopen, schrijven, zitten, praten en emoties uiten.
 9. Huidsysteem: Dit verzorgt onze huid, haar en nagels.
 10. Skeletsysteem: Dit bewerkt stevige botten om ons lichaam te ondersteunen.
 11. Voortplantingssysteem: Dit stelt ons in staat nieuwe mensen voort te brengen.

Elk van deze stelsels is op zich zeer complex en goed ontworpen, Toch zijn alle 11 stelsels ook onderling afhankelijk. Als je er één verwijdert, heeft dat onmiddellijk invloed op de andere stelsels. Bijvoorbeeld, het ademhalingsstelsel levert zuurstof, de spijsvertering levert voedingsstoffen, en de bloedsomloop stuurt de zuurstof en voedingsstoffen door het lichaam naar de cellen. Alle drie moeten gelijktijdig werken, anders sterft het lichaam. De evolutieleer beweert dat alles in de schepping stap voor stap en geleidelijk is ontstaan, maar kan voor geen enkel van deze stelsels een verklaring geven hoe dat langzamerhand ontwikkeld zou kunnen zijn, laat staan voor 11 van deze complexe stelsels die tegelijkertijd in samenwerking en onderling afhankelijk in ons lichaam werken.

De enige mogelijke verklaring voor het bestaan van het menselijk lichaam is dat er een Grote Ontwerper is die het allemaal tegelijk heeft samengesteld. Die Ontwerper is Jezus, onze Schepper en Redder.

U hebt mij immers in de buik van mijn moeder gemaakt? Mijn hele lichaam werd door U geweven. Ik prijs U, omdat U mij zo prachtig hebt gemaakt. Alles wat U doet, is wonderbaarlijk. Alles in mij getuigt daarvan. U zag elk van mijn botten, terwijl zij in het verborgene werden gemaakt. U zag mij al toen ik nog geen vorm had. Elke dag van mijn leven stond toen al in uw boek opgeschreven.
Psalm 139:13-16

vertaald uit: https://www.searchforthetruth.net

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier