De gouden jaren van je leven

Dit is de vertaling van het troostrijke Engelse boekje ‘The Golden Years’ met aanmoedigende gedachten over het ouder worden. We proberen er op gezette tijden een stukje van op de site te plaatsen. Als alles vertaald is kun je het boek ook in een keer downloaden. Dit is een boekje uit de serie ‘Woorden van Jezus’.
Veel plezier.

Inleiding
Ouder worden is niet gemakkelijk en veel dingen die we meemaken in het laatste gedeelte van onze levensreis zijn nieuw en soms moeilijk – maar ze zijn niet nieuw of moeilijk voor Jezus. Door de eeuwen heen is Hij in deze fase van het leven altijd heel dicht bij degenen geweest die Hem na aan het hart lagen, en Hij wil diezelfde persoonlijke, tedere zorg en aandacht ook aan ons geven. Hij kent de hoogtepunten, de vreugden en de vervulling van een goed geleefd leven. Hij kent ook de pijn en ziet al onze tranen, Onze angsten en frustraties begrijpt Hij, en Hij leeft met ons mee bij elk verlies en elke teleurstelling. Als onze Herder weet Hij precies wat we nodig hebben om nog steeds van het leven te genieten en elke nieuwe uitdaging met succes aan te gaan. De volgende boodschappen van Jezus zullen je zeker bemoedigen en troosten wanneer je dat het meest nodig hebt. En nog beter, ze kunnen je helpen een persoonlijke deur naar de hemel te openen, waardoor je het perfecte antwoord op elke vraag en iedere behoefte kunt ontvangen. Ja, ook jij kunt rechtstreeks woorden van Jezus horen. Hij zal spreken tot iedereen die in Hem gelooft, Hem oprecht vraagt om te spreken, en dan door geloof aanvaardt dat wat hij in zijn hart “hoort” werkelijk Zijn stem is.

Open je hart voor Jezus en ontvang Zijn woorden van liefde en leven. Hij kan deze jaren de beste van je leven maken!

 

 

Je hebt nog zoveel te geven
Nu je op leeftijd bent gekomen kun je toch nog de grootste voldoening en de grootste liefde vinden. Denk hier eens over na. Er zijn zoveel mensen die voordeel kunnen trekken uit jouw wijsheid, jouw ervaring, en je opgebouwde begrip over de echte waarden van het leven. Nu je zolang gereisd hebt kun je alles veel duidelijker zien, want de frivoliteiten van het leven hebben plaatsgemaakt voor een scherpere waardering van dingen die werkelijk belangrijk zijn.

Ik wil dat je deze kennis en ervaring doorgeeft aan anderen, in het bijzonder aan mensen die moeite hebben met het leven. Zo zijn er mensen die kunnen beschikken over energie, kracht, ambitie en materiële successen, maar die nog niet de wijsheid en diepgang hebben verworven die jij bezit. Dat kan ook niet, want ze hebben nog niet zo lang in het leven gestaan als jij.

De diepere dingen van het leven kunnen enkel worden verkregen door ervaring, en daar is tijd voor nodig. Zet de deuren van de schatkamer van je hart wagenwijd open en deel de schatten uit die je daar hebt vergaard.

 

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier