Wat God van je vraagt

–Margaret Feinberg

Na al die jaren dat ik Jezus geprobeerd heb te volgen, sta ik nog met open mond te kijken naar wat God allemaal kan gebruiken om ons iets duidelijk te maken.

Het afgelopen weekeinde was daar weer een staaltje van. Ik had het voorrecht een lezing te mogen geven op een vrouwenconferentie van de ‘Women of Joy’ in Pigeon Forge, Tennessee. Het was warm en vol in de zaal en het gonsde er van opwinding. Er zat een vrouw in het publiek die had lopen worstelen met haar geloof. Een kwestie van gehoorzaamheid aan God. Zij en haar man waren geboren en getogen in Alabama en haar man had onlangs een baan aangeboden gekregen in een naburige stad. Maar die stad was net aan de andere kant van de county grens. Nu is het overgaan van een county grens voor jou misschien niets bijzonders, maar als je in het Zuiden woont doe je dat niet zomaar.

Ondanks de twijfel had de vrouw toch het gevoel dat God haar probeerde op te porren om het te doen en de county grens over te gaan. Ze zei tegen God: “Als U hier echt achter zit, wil ik graag dat U me een teken geeft!”

Eerder die week had ik een lezing voorbereid die gebaseerd was op Abrams roeping in Genesis 12:1 waar de Heer hem de instructie geeft: “Gaat u uit uw land, uit uw familiekring en uit het huis van uw vader, naar het land dat Ik u wijzen zal.” In de lezing benadrukte ik het idee dat we ons soms moeten losmaken uit onze huidige situatie om de visie te krijgen voor het prachtige plan dat God voor ons heeft.

Maar op de een of andere manier was er een typefout in de tekst geslopen. Leif (mijn man) controleerde de dia’s. Jessica (onze kantoormanager) controleerde de dia’s en ik controleerde ze ook, maar geen van allen zagen we dat er een ‘r’ ontbrak in het woord ‘country’ (land), zodat er nu stond: ‘county’. (provincie)

De vrouw die naar de Women of Joy conferentie kwam en God om een teken had gevraagd kon het nauwelijks geloven. Er stond ‘ga uit je county’, en ze had nu dus haar teken. En God gebruikte er een typefout voor.

Wat mij het meeste trof was wat God vroeg van Zijn volgelingen door de hele Bijbel heen:

Gehoorzaamheid.

De Geest zei tegen Filippus: Voeg u bij deze wagen (Handelingen 8:29)

De Heer zei tegen Paulus: Sta op en ga de stad in (Handelingen 9:6)

De Heer zei tegen Ananias: Sta op en ga naar de straat die de Rechte genoemd wordt (Hand. 9:11)

De Heer zei tegen Cornelius: ontbied Simon, die ook Petrus genoemd wordt (Handelingen 10:5)

De Heer zei tegen Petrus: Slacht en eet! (Handelingen 10:13)

Overal in het boek Handelingen zien we dat God Zijn getrouwe volgelingen oproept tot daden die riskant waren en vreemd of zelfs ongehoord. Maar door gehoorzaamheid in al die dingen kon het goede nieuws van Jezus zich verspreiden als een lopend vuur en overschreed het alles wat hen voorheen gebonden had.

Wat vraagt God vandaag van je?

Iemand als een echte herder een eindje op weg helpen?

*Die kostbare lieve kinderen liefhebben?

*Gods liefde laten stralen op je werk?

*Extra tijd nemen met je buren?

*De stilte verbreken met een vriend die je al tijden niet gezien hebt?

In ’s hemelsnaam! Doe het, doe het, doe het. Wacht niet te lang.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier