Vertrouwen

Ik getuig daarvan en zeg tegen de HERE: U bent mijn toevlucht; bij U ben ik veilig en geborgen. U bent mijn God en ik vertrouw alleen op U.
Psalm 91:21

 Een nieuw huis! Opgewonden hield ik de sleutel van ons nieuwe thuis in mijn hand. Toen we binnen stapten werden we begroet door die bekende, holle echo van een huis zonder meubilair. Er stond nog niets, maar wij hadden grote plannen voor dit huis waar we naar verwachting zeker vijf jaar zouden wonen. Dus wie schetst mijn verbazing toen ik al na 18 maanden voelde dat God ons een andere richting op leidde. “Wat?” vroeg ik boos in gebed, “Wat zullen we nou krijgen? Ik ben tevreden hier. Waarom wilt U dat ik vertrek?” God antwoordde duidelijk. “Ik heb een plan voor je leven en wil dat graag uitvoeren, maar dat kan hier niet.” Dat was zware kost. Het is moeilijk voor me om iets te laten gaan waar ik van houd. Ik wilde dit huis en ik was ervan overtuigd dat God het me gegeven had. En nu moest ik het weer opgeven?

Toen ik het met anderen besprak realiseerde ik me dat als God ons iets geeft, Hij ook het recht heeft het terug te nemen of veranderingen aan te brengen. Is dat niet een deel van het ‘leven op geloof?’

Toen bad ik: “Heer, helpt U mij om U meer lief te hebben dan een huis of wat voor aardse bezittingen dan ook.”

Dat was voor mij een grote levensles. De Bijbel vertelt ons dat God onze rots is, onze burcht en ons toevluchtsoord. Hij is uiteindelijk ons huis en alleen in Hem zijn we veilig geborgen.

Dat betekent niet dat God ons niet van alles wil geven en dat we niet mogen genieten van aardse dingen, maar dat als puntje bij paaltje komt, God toch groter en belangrijker in ons leven moet zijn dan deze zaken. Hij is onze rots.

Toen ik de deur die dag, 18 maanden eerder, opende hield ik een sleutel in mijn hand die op dat moment en in mijn geval, aardse bescherming en werelds succes voorstelde. Maar God heeft me nu laten zien dat mijn echte veiligheid, mijn echte succes en mijn ware bescherming in Hem wordt gevonden en nooit in mijn bezit of mijn eigen plannen. Samen met mijn vrouw heb ik geleerd dat het volgen van God op elk gebied, dus ook financieel en zakelijk, niet altijd even gemakkelijk is. Overal om me heen schreeuwt de wereld dat het ware succes gevonden wordt in het vergaren van bezit, spulletjes en geld en dat die mijn veiligheid garanderen. Soms lijkt het er wel eens op dat dit inderdaad het geval is, maar toch is dat een ernstige misvatting.

Het echte succes wordt gevonden als wij open staan voor de dingen die God ons wil geven. Als wij de dingen waar we ons zo angstig aan vastklampen durven laten gaan en ons vertrouwen echt op God durven stellen kunnen we er verzekerd van zijn dat, wat Hij ook op ons pad brengt uiteindelijk heel wat beter zal uitwerken dan onze eigen bedachte plannetjes om onze veiligheid te verzekeren.
John H. Putnam

In het hart van een mens leven vele verborgen gedachten, maar wat de HERE besluit gebeurt. Spreuken 19:21

 Mijn plannen zijn niet dezelfde als die van u en mijn gedachten zijn niet uw gedachten! Net zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan die van u. Evenzo zijn mijn gedachten hoger dan de uwe. Jesaja 55:8–9

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier