Verstoppertje

De christelijke counselor en schrijver Larry Crabb schrijft in een van zijn boeken een mooie anekdote over onze relatie met God:

“Ik was eens met mijn zoon van acht in een grote stad en wij zouden er een geweldige dag van maken. Lekker eten, de speelgoedwinkel… Je kent het wel. Maar toen we langs een groot stadspark kwamen bedacht mijn zoon hoe leuk het wel zou zijn om verstoppertje te spelen.

Dat leek mij ook geweldig. Als vader had ik mogelijk nog meer plezier dan mijn zoon en dus zochten we een mooie boom uit als buut, en begon mijn zoon met zijn ogen dicht tot twintig te tellen. Ondertussen verstopte ik me achter een boom nog geen vijf meter bij hem vandaan.

“Wie niet weg is wordt gezien,” schreeuwde mijn zoon opgewonden toen hij klaar was met tellen. “Ik kom er aan.”

Maar dat zat hem niet glad. Telkens als hij in de buurt kwam draaide ik me van hem weg zodat hij me niet kon zien, terwijl ik hem voortdurend nauwlettend in de gaten hield.

 

Maar toen, na twee lange minuten, betrok zijn gezichtje en in plaats van opgewonden vreugde verscheen de angst. Opeens zag hij dat hij in een park was dat hij niet kende en waar was papa? Ik zag hoe duistere gedachten bij hem naar binnen slopen… Misschien had een slechte man papa wel meegenomen, of misschien was Jezus ondertussen wel teruggekomen en was de Heer hem vergeten… Kortom, de paniek sloeg toe.

Ik kwam direct tevoorschijn met mijn armen uitgespreid. Mijn zoon haalde opgelucht adem toen hij me zag en de vreugde straalde weer van zijn gezichtje. “Papa,” schreeuwde hij. “Ik was bang dat je weg was.”

Op dat moment was er voor hem maar één ding belangrijk. Hij zag me weer. Niets was zo belangrijk als mijn aanwezigheid. Lekker uit eten, de speelgoedwinkel… het kon hem allemaal niets schelen. Waar het hem om ging was dat papa er weer was. Dichtbij, veilig en warm.

Evangelist E. Stanley Jones vatte het goed samen: “Waar het allemaal om gaat bij het gebed is dat je God ziet. Het gaat niet om de dingen die je graag wilt of nodig denkt te hebben. Het gaat er om dat je God ziet en als je God ziet en Zijn hand vasthoudt, komen al die andere dingen vanzelf.”

Sta God dus toe om volledig bij je binnen te komen en kijk naar Hem op. Zijn ogen rusten voortdurend op je.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier