Snij dat touw toch door

Onbekend

Hoe moeten we geloof in God krijgen? Hoe doe je dat? Vaak is het een kwestie van Hem geloven en Hem volgen, alleen al om de grote liefde die Hij voor ons heeft. Er was eens een bergbeklimmer die verschrikkelijk graag de Aconcagua, de hoogste berg in het Argentijnse Andesgebergte, wilde beklimmen. Hij begon zijn klim na jaren van voorbereiding. Omdat hij graag alle eer aan zichzelf hield, ging hij helemaal alleen. De dag vorderde en het werd al donker. Hij stopte niet om zijn tentje op te zetten voor de nacht, maar hij ging gewoon door. Het werd nacht. Er was geen maan. De wolken bedekten de sterren. Hij zag geen hand voor ogen. Alles was zwart. Toen de bergbeklimmer bij een richel kwam, op ongeveer 100 meter van de top, gleed hij uit en viel hij in de donkere afgrond. In die angstige momenten tijdens zijn val schoot zijn leven in een flits aan hem voorbij. Een ding was zeker, dit zou hij zeker niet overleven. Maar toen werd hij haast uiteen gescheurd door een schok. Zoals het een goede bergbeklimmer betaamt had hij zichzelf vastgemaakt met pinnen en een touw.

De bovenste pin hield stand, en het touw brak zijn val. Hij tastte in het donker naar de wand van de berg, maar hij kon er niet bij. In de vreselijke ogenblikken die toen volgden, riep hij in wanhoop: “God help me!” “Help me!” Toen hoorde hij een stem uit de hemel: “Snij het touw door!” “Wat?” “Snij het touw door!” hoorde hij weer. Toen was het weer doodstil. De bergbeklimmer klampte zich nog wanhopiger aan het touw vast en probeerde zo goed als het ging heen en weer te zwaaien in de hoop dat hij de wand van de berg zou raken. Het touw doorsnijden? Nooit van zijn leven. Er moest toch een betere oplossing zijn?

Aldus hing hij te bungelen tot het krieken van de dag. Bij het prille ochtendlicht keek hij nog eens naar beneden en zag toen dat hij nog geen halve meter boven een vlak stuk grond hing. Een beetje beduusd pakte hij zijn mes, sneed het touw door en landde veilig op de grond.

Stel jij je vertrouwen in een ‘touw’? Of kun jij God vertrouwen voor dingen die jouw kracht te boven gaan? Soms moet je je touwen gewoon doorsnijden en Hem vertrouwen voor wat er komen gaat.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier