Satans geliefde zaadjes

Er bestaat een legende over een man die de schuur had gevonden waar Satan de zaadjes bewaarde die hij in het menselijk hart zaaide. De zaadjes van ontmoediging waren veel talrijker dan de andere, want hij was er achter gekomen dat deze zaadjes bijna overal goed gedijden. Toen hij Satan erover aan de tand voelde moest deze schoorvoetend toegeven dat er één plaats was waar ze nooit ontsproten. “En waar is dat?”vroeg de man. Satan antwoordde boos: “In het hart van een dankbaar mens.”

Koning David die de psalmen schreef besefte dat dankbaarheid een belangrijke rol speelt in onze relatie met God. Hij zong altijd lofliederen, vaak in zijn donkerste periodes. Als hij in zijn wanhoop uitriep naar God werden zijn uitroepen van smart al snel vermengd met de woorden van dankbaarheid die hij gewend was te uiten. Ga jij door donkere ervaringen heen? Jezus weet er van en is nog altijd aanwezig.

Is het al lang geleden dat je de gouden kleuren van de zonsondergang aan de hemel zag, en dat een schijnbaar langere periode van duisternis zijn intrede deed, zodat je nog steeds wacht op de dageraad die meer hoop zal brengen? Jezus staat naast je. Hij die niet kan liegen heeft beloofd om voor je te zorgen.

Middernacht!
Stil, donker en spookachtig!
Het is tijd om te bidden! En het is tijd om te zingen!

Eigenaardig hoe gebed en gezang gevangenisdeuren openen, maar het is waar! Dat overkwam de Apostelen Paulus en Silas.

Zijn er deuren die jij wilt zien openen? Probeer gebed en gezang; ze gaan hand in hand! Ze bewerkstelligen wonderen! Als de hemel zwart is door de storm en de donder boven onze hoofden davert, dan mogen wij onze stemmen vermengen met het spectakel van de stormgeesten, ter ere van Hem wiens machtige spectakel over de aarde gaat en die alle goeds met ons voorheeft.

Het koor van de vogeltjes en de krekels en alle blije dingen prijst Hem de hele nacht door. Niet moeizaam maar triomfantelijk!

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier